Research (Conseq)
Důchody a penzijní  |  26.09.2013 14:04:50

Conseq kupuje penzijní fond společnosti Aegon

Společnost Conseq Investment Management, a. s., se rozhodla koupit od finanční skupiny Aegon její českou penzijní společnost. Přibližně 100 000 smluv stávajících klientů Aegonu na doplňkové penzijní spoření bude nově spravovat Conseq penzijní společnost, a. s., která tak posílila svoji pozici na trhu penzijního spoření, do něhož začátkem roku 2013 vstoupila a ve kterém se chce i nadále rozvíjet.

Přebíraný fond je tzv. transformovaným fondem (dřívější penzijní připojištění), který musí ze zákona připsat v každém kalendářním roce nezáporné zhodnocení. Převzetím musí tato podmínka zůstat klientům zachována, nedojde ani k žádným změnám v penzijních plánech a také investiční strategie fondu se zásadním způsobem měnit nebude. „Transformované fondy musí být kvůli každoroční garanci řízeny velmi konzervativně, především přes dluhopisy a peněžní trh. V této oblasti má Conseq dlouhou historii a naše fondy překonávají výkonnost konkurence,“ říká Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq penzijní společnosti. Další možností pro stávající klienty je rychlý a snadný přestup do nových penzijních fondů Conseq, které podle nových pravidel umožňují vyšší zhodnocení. „Pro klienty máme připravenou i letošní novinku – program Zenit, jehož podmínky umožňují vyšší zhodnocení i při konečném zachování garance vložených finančních prostředků,“ dále říká Richard Siuda.

„Chceme se dlouhodobě věnovat právě penzijnímu spoření, které je nyní velice blízké dlouhodobému investování do podílových fondů. V této oblasti jsme nasbírali řadu zkušeností, úspěchů a našim klientům dlouhodobě přinášíme nadprůměrná zhodnocení,“ komentuje transakci Jan Vedral, předseda představenstva a hlavní investiční manažer společnosti Conseq Investment Management. „Právě zkušeností z investování chceme v doplňkovém penzijním spoření využít a našim stávajícím i novým klientům nadprůměrně zhodnocovat jejich penzijní úspory,“ dodává Jan Vedral.

 

O společnosti Conseq:

Conseq je investičním manažerem s více než 15letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již přes 10 let obhospodařuje fondy kolektivního investování a poskytuje další služby drobným i velkým investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru více než 100 000 klientů.

Conseq v současnosti kromě podílových fondů vlastní skupiny nabízí i produkty dalších renomovaných investičních manažerů, celkově má ve své nabídce přes 500 fondů 11 investičních společností. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši cca 26 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

 

Conseq penzijní společnost:

Conseq penzijní společnost, a. s., byla založena na podzim roku 2012 a na počátku roku 2013 vstoupila do III. pilíře penzijního spoření s nabídkou pěti účastnických fondů. Jejím 100% vlastníkem je společnost Conseq Investment Management, a. s.

 

* Společnosti Conseq ani Aegon se nezúčastnily II. pilíře penzijního spoření.

 

Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq Investment Management, a. s.

 

Jana Náchodská, Omnimedia, s. r. o.                                                              


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688