Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  04.12.2013 18:13:38

Nejlevnější bankou se ve třetím čtvrtletí stala Fio banka

 

V rámci klientského ratingu OVB Vstřícná banka se ve III. čtvrtletí roku 2013 podle serveru www.bankovnipoplatky.com stává nejvstřícnější bankou – Fio banka. Byla ohodnocena na 87,5 procentního bodu. Se svými vstřícnými poplatky a s 86,3 procentními body za ní následuje mBank. Třetí příčku si s 85 procentními body vybojovala jedna z nejnovějších bank – Equa Bank. Další dvě nové banky se však nenechaly zahanbit. Čtvrté místo s 83,8 procentního bodu obsadila Air Bank a páté místo s 81,3 procentního bodu získala Zuno Bank. 

 

Hodnocení výše poplatků a přehlednosti sazebníků je jedním z pilířů celkového hodnocení klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Server www.bankovnipoplatky.com hodnotí banky s použitím nejen vlastního šetření a průzkumu (například Kalkulátor bankovních poplatků), ale také s použitím dalších zdrojů jako například Q Report společnosti Scott & Rose.

 

 

 

Fio banka své hodnocení dlouhodobě posiluje

 

Fio banka získala za III. čtvrtletí hodnocení 87,5 procentního bodu, což je za celou dobu existence prvního klientského ratingu OVB Vstřícná banka rekordní hodnocení. Oproti předchozímu čtvrtletí posílila Fio své hodnocení o 0,12 procentního bodu. Fio banka navíc zvyšuje průběžné své hodnocení od svého vstupu na trh. Ještě ve třetím čtvrtletí roku 2010 obdržela banka hodnocení 83,8 procentního bodu.

 

Ke zlepšení hodnocení bance pomohly především pozitivní změny v sazebníku a jeho struktuře. Naopak beze změny zůstaly už jinak velmi nízké poplatky ke službám poskytovaných touto bankou.

 

Patrik Nacher, majitel serveru bankovnipoplatky.com hodnotí sazebník banky takto: "Fio banka v tomto čtvrtletí zmodernizovala svůj sazebník. Aktuálně se rozkládá na sedmi stranách. Banka sazebník graficky zpřehlednila a opustila princip oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary). V sazebníku i nadále najdeme na relativně malém prostoru množství doprovodných a vysvětlujících textů. Nicméně vzhledem k pozitivnímu faceliftu zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu."

 

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i ve III. čtvrtletí se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. První místo v Q Reportu Scott & Rose obhájila banka i pro III. čtvrtletí, jakkoliv se roční náklady standardního klienta nepatrně zvýšily na 158 (minule 147 ).

 

 

 

mBank je druhá

 

mBank dlouhodobě obsazuje druhé místo a po roce 2012, kdy ještě spolu s Fio bankou obsazovala první příčky hodnocení, se stabilizovala na druhém místě. Odstup za první Fio bankou je však skutečně minimální.

 

I mBank však své hodnocení oproti předchozímu čtvrtletí posílila. Zatímco ve druhém čtvrtletí roku 2013 dosáhla mBank hodnocení 85 procentního bodu, ve třetím čtvrtletí už toto hodnocení činilo 86,3 procentního bodu. Pro srovnání lze uvést, že ještě v roce 2010 dosahovala mBank hodnocení pouze 82,5 procentního bodu.

 

Banka ač pomalu přesto v poslední době stále zlepšuje svou poplatkovou politiku a daří se jí své poplatky snižovat. mBank přitom má poměrně velký handicap, protože jakýkoliv posun směrem dolů je velmi složitý z důvodu již tak nízkých poplatkových sazeb.

 

"Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním III. čtvrtletí však i přesto k poplatkovým změnám směrem dolů došlo. Od 1. 7. 2013 banka zrušila poplatek za zřízení, změnu nebo zrušení trvalého platebního příkazu, povolení k inkasu nebo SIPO a příkazu k inkasu u osobního účtu mKonto provedeného přes operátora mLinky (dříve každá z těchto služeb stála 20 )." hodnotí mBank Patrik Nacher.

 

V Q Reportu Scott & Rose došlo vlivem poplatkových změn k drobnému pohybu směrem dolů, takže standardní klient zaplatí nově 634 (minule 647 ) ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka zatím překvapivě až na 4. místě (za Fio bankou, Equa bank a Air Bank).

 

 

 

Třetí nejlevnější je Equa bank

 

Třetí místo si tato banka udržuje už od svého vstupu na bankovní trh. Ve třetím čtvrtletí roku 2013 získala banka hodnocení 85 procentního bodu. Za druhou mBank zaostala o pouhých 1,3 procentního bodu. Je zřejmé, že rozdíly mezi prvními třemi bankami jsou velmi nízké a o úspěchu či neúspěchu bank mohou rozhodovat i drobnější změny a úpravy.

 

Pořadí bank ve III. čtvrtletí roku 2013 z hlediska poplatkové politiky:

                                
 

Pořadí

 
 

Banka

 
 

Hodnocení v %

 
 

1.

 
 

Fio banka

 
 

87,5

 
 

2.

 
 

mBank

 
 

86,3

 
 

3.

 
 

Equa Bank

 
 

85

 
 

4.

 
 

Air Bank

 
 

83,8

 
 

5.

 
 

Zuno Bank

 
 

81,3

 
 

 

 

I Zuno Bank a Air Bank staví svoji politiku na nízkých poplatcích

 

Air Bank se stala se svými 83,8 procenty čtvrtou nejlevnější bankou na tuzemském trhu. Jen s mírným odstupem 2,5 procentního bodu se za ní umístila pátá v pořadí – Zuno Bank. Obě tyto banky si přitom své pozice vyměnily. Zatímco v předchozím, druhém čtvrtletí skončila na čtvrtém místě Zuno Bank a na pátém Air Bank.

 

 

 www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)
05.02.2014Nejvstřícnější bankou za rok 2013 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688