Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  28.01.2014 16:49:44, aktualizováno 01.02.2014 11:37:46

Roční cíl pro NWR snížen na 12 Kč, doporučení PRODAT

Snižujeme naše doporučení u akcií NWR na Prodat s roční cílovou cenou 12 za akcii.
Důvodem snížení jsou o 4-11 % nižší průměrné očekávané ceny uhlí v letech 2014-15 a nebezpečí výrazného zředění akcií.

NWR oznámilo další 4% snížení cen energetického uhlí v letošním roce po poklesu o 24 % v loňském. Ceny koksovatelného uhlí pro 1Q14 mezikvartálně klesly o 7 % na 92 € za tunu, což bylo mírně nad benchmarky. Na těchto cenách by NWR v letošním roce spálilo zhruba 130 mil. €. Likvidita společnosti je pro letošní rok zajištěna, ale mezery ve financování by se mohly objevit v 1. polovině 2015.
NWR oznámilo záměr revidovat kapitálovou strukturu. Věříme, že směna dluhopisů splatných v 2021 za akcie je nejpravděpodobnějším scénářem. Možná míra zředění se těžko odhaduje, ale mohlo by to být minimálně 50 %.

NWR varovalo, že jeho rezervy uhlí klesnou. Odhadujeme, že rezervy v provozovaných dolech by mohly spadnout na 145 mil. tun, což je rovno průměrnému věku dolu 17 let. Jakékoli číslo pod 20 roky je obecně považováno za známku rizika.

Aktuální ocenění NWR je bold s asi 18násobkem EV/EBITDA 2014e a 8násobkem EV/EBITDA 2015e, což je výrazně nad 5,5- 6násobkem uprostřed cyklu. Ještě důležitější je, že neutrálního volného cash flow v 2015 by NWR dosáhlo při sražení úrokových nákladů o polovinu.

Rizika

Největším rizikem pro naše doporučení je potenciální oživení cen uhlí, ale to by muselo být procentuálně v dvouciferném měřítku. Těžební náklady NWR klesají a mohly by se dostat pod naše odhady, což by naší cílové ceně přidalo 1-2 .





DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ

Tento text je českým shrnutím akciového reportu vydaného v anglickém jazyce dne 28.1.2014 a obsahuje základní body tohoto reportu. Report je určen pouze pro osobní informaci adresáta a nesmí být reprodukován, distribuován nebo publikován bez předchozího souhlasu Erste Bank Group AG a České spořitelny, a.s. Další důležitá upozornění jsou uvedena v originální anglické verzi reportu.

Obecně.
Tento dokument je považován za doplňkový zdroj informací našich klientů a není nabídkou ani propagací nákupu či prodeje cenných papírů. Je založen na nejlepších informačních zdrojích dostupných v době tisku. Použité informační zdroje jsou všeobecně považované za spolehlivé, avšak Česká spořitelna, a.s. neručí za správnost a úplnost uvedených informací. Názory, prognózy a odhady v materiálu prezentované odrážejí naše nejlepší znalosti ke dni vydání publikace a mohou se změnit bez udání důvodu. Publikace neprošla jazykovou úpravou. Správním úřadem vykonávajícím dozor nad Českou spořitelnou, a.s. je Česká národní banka.

Poctivá prezentace doporučení.
Emitenti analyzovaných investičních nástrojů nebyli před rozšířením této analýzy seznámeni s jejím obsahem a analýza nebyla na základě jejich pokynů nijak upravována. Analýza je tvořena na základě standardních finančních a ekonometrických modelů. V případě akciových doporučení se jedná zejména o různé varianty metody diskontování budoucích cash flows a metodu čisté hodnoty aktiv společnosti. V případě dluhopisů a měn jsou standardními metodami uzavřené makroekonomické modely typu Clarida-Gali-Gertler nebo typu QPM ČNB.

Stupeň investičního doporučení u akciových titulů.
Cílové ceny pro 12-měsíční horizont akcií odrážejí férovou hodnotu akcií, při jejímž stanovení jsou brány v potaz fundamentální faktory a další informace relevantní pro cenu akcie. Všechna slovní doporučení vychází z fundamentální hodnoty cenných papírů a neodrážejí relativní výkonnost akcie vůči jiným regionálním titulům. Slovní doporučení odrážejí vztah mezi cílovou cenou a cenou akcie při určení cílové ceny, tj. vydáním příslušné podnikové analýzy.

V závorkách jsou uvedeny příslušné číselné hodnoty: kupovat (cílová cena 20% nad cenou akcie), akumulovat (10% až 20% nad), držet (0% až 10% nad), redukovat (cílová cena leží v pásmu -10% až 0% vzhledem k ceně akcie při určení cílové ceny) a prodávat (pod -10%).







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688