BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  27.02.2014 16:12:19

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, AUD/USD, USD/CAD a EUR/CHF

Americké akcie mají za sebou odpočinkovou seanci. Index S&P 500 se obešel beze změny. Ačkoliv se mu v průběhu seance podařilo podívat nad úroveň 1850 bodů, uzavřít na nových maximech se mu nepovedlo. Dow Jones si polepšil o 0,12 procenta a Nasdaq díky 0,10 procentnímu růstu dosáhl nového 14letého maxima. Volatilita se dle indikátoru VIX pohybuje kolem 14bodové hranice. Hlavní událostí včerejší seance byl výsledek prodejů nových domů, který ukázal dosažení nového 5 a půlletého maxima.

O rozruch se v dnešní seanci postará šéfka Fedu Janet Yellen, která vystoupí před senátní bankovou komisí, nicméně by měla zopakovat slova z předchozího vystoupení z Kongresu. Nová guvernérka centrální banky se bude snažit být co nejméně konkrétní, aby nezpůsobila rozruch na finančních trzích. Očekává se, že Fed bude pokračovat ve snižování objemu programu měnového uvolňování (QE), dokud se výrazně nezhorší ekonomická situace. Na tomto místě je otázkou, co Yellen řekne na horší datatrhu práce a bydlení, kterých jsme byli svědky poslední dva měsíce. Nakolik podle ní za to může špatné počasí a nakolik jde o strukturální změny hlavně na trhu bydlení, což je vlajková loď programu QE. Zásadnější změny v monetární politice Fedu se očekávají od březnového zasedání centrální banky.

Australské kapitálové investice klesly v posledním kvartále o 5,2 procenta, což je největší pokles za poslední 4 roky. Výsledek z předchozích třech měsíců byl negativně revidován z 3,6 procenta na 2,6 procenta.  Původní ekonomický výhled počítal s oslabením jen o 1,0 procento. Výdaje ve stavebnictví oslabily ve stejném období o 3,5 procenta. Australský dolar v reakci na tato data oslabil o 0,4 procenta vůči USD.

Na Ukrajině se přesouvá strach do sektoru bankovnictví. Během posledních 3dnů zmizelo téměř 7,0 procent depozitů. Zahraniční rezervy klesly na 15 miliard USD ze 17,8 na začátku února. Hřivna (UAH) tento týden oslabila již o 15 procent a nyní se obchoduje na úrovni 10,45 vůči USD, což jsou historická minima. Ukrajinská centrální banka upustila od zasahování do měnového kurzu a umělého udržování měny. Americký ministr zahraničí John Kerry včera oznámil, že Spojené státy plánují poskytnout půjčku v hodnotě 1 miliardy dolarů a dále zváží jiné možnosti pomoci. Ruský prezident Vladimír Putin odeslal vojenskou četu k ukrajinským hranicím na vojenský výcvik, na což USA zareagovaly vzkazem, že jakýkoliv vojenský zásah bude pro ně „smrtelní chybou".

Americký dolar včera posílil přes půl procenta poté, co měny rozvíjejícíchse zemí kvůli situaci na Ukrajině spolu s hřivnou oslabily. Situace na Ukrajině oslabuji i euro.

Švýcarské HDP za poslední kvartál loňského roku vzrostlo méně, než se očekávalo. V posledních třech měsících expandovala o 0,2 procenta a zaostalo tak za 0,4 procentními odhady. Od posledního měření došlo ke zpomalení tempa růstu o 0,3 procenta.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD se ve včerejší seanci propadlo ke klouzavému průměru 100 a odrazilo se od Fibonacciho úrovně 38,2. V dnešní seanci bude rozhodující reakce na psychologickou úroveň 1,37, jejíž průraz by znamenal návrat zpátky do konsolidačního pásma.

AUD/USD začíná konsolidovat uvnitř klesajícího klínu. Asijská seance přinesla po nepovedeném výsledku kapitálových investic výprodej na tomto páru. Proražením podpory 0,8940 by trh po zdolání Fibonacciho úrovně 38,2 mohl vyklesat až k Fibo 50. Až zde by mělo dojít k vyplnění formace klínu.

USD/CAD vytváří nižší vrchol, který by stvrdil platnost vyznačeného trendového kanálu. Důležitým faktorem pro další vývoj bude reakce na Fibonacciho úroveň 23,6, která je nyní hlavním supportem.

EUR/CHF se přibližuje ke klíčové podpoře 1,2170. Zde se očekává reakce na býčí divergenci a zformovaný klesající klín. K posílení bude potřeba prorazit klesající trendovou linii. Do té doby se očekává mírně klesající trend uvnitř formace.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688