FINANCE Zlín, a.s. (FINANCE Zlín, a. s.)
Investice  |  16.07.2014 08:50:01

Evropským trhům uškodil slabý ZEW, NWR vylétla na posunu s věřiteli

 

Za propadem na evropských burzách stojí dnešní zklamání německého indexu důvěry ZEW. Index DAX poklesl a uzavřel na nelichotivých -0,65 %. Indexům se nedařilo napříč celou Evropou, rakouský index ATX poklesl o 1,53 %. Francie po včerejším svátku uzavřela také v záporných hodnotách a odepsala 1,03 %, Španělský Madrid SE -1,1 %, britský FTSE -0,47 %, italský FTSE MIB -1,33 %.

 

Němečtí investoři věří ekonomice čím dál méně, ZEW slábne 7 měsíců v řadě

   

Nedařilo se ani pražské burze, která zakončila o 0,18 % níže. Index táhl dolů především finanční sektor, kdy odepsali oba dva rakouští zástupci Erste -0,72 % a VIG -1,28 %. Dařilo se však zástupci sázkařské Fortuny +1,18 %, kde byla zveřejněna zpráva o tom, že Češi prosázeli za Mistrovství světa v Brazílii více než 1,4 miliardy . Výsledky hospodaření za druhý kvartál by mohly být touto zprávou výrazně ovlivněny.

 

Na fotbalové MS Češi vsadili rekordních 1,4 miliardy korun

   

NWR +10,47 % dosáhla pokroku v podpoře restrukturalizace, ale stále není taková, aby mohl být plán spuštěn. Zpráva přichází krátce poté, co NWR dojednala lehce vyšší ceny koksovatelného uhlí pro aktuální kvartál a prodlužuje růst akcií po předchozím brutálním propadu. Stále platí, že restrukturalizace bude mít za následek masívní ředění akcionářů. Bývalý spolumajitel OKD Otava prohlásil, že za férové řešení považuje insolvenci a to co nejdříve.

 NWR (+20 %) stále nemá dost ano od věřitelů. Bývalý spolumajitel OKD Otava: Férová je insolvence. Co nejdřív  

 

Energetika ČEZ roste o 0,43 %. Doznívat může zpráva, že společnost ENEL prodává z důvodu snížení zadluženosti svá aktiva na Slovensku a v Rumunsku. Potenciálním zájemcem by kromě ruské jaderné korporace Rosatom mohl mít i ČEZ.  

Energetika Enel prodává aktiva na Slovensku a v Rumunsku. Co na to ČEZ?

   

Na německém DAXu -0,65 % se nedařilo společnosti Heidelbergcement -1,92 %, ten vyklesává po sníženém ratingu od Societe Generale. Výrazným poklesem reagovala i společnost Adidas -1,5 %, u které se může jednat o drobné vybírání zisků po Mistrovství světa ve fotbale v Brazílii a technickou korekci. Adidas bude reportovat hospodářské výsledky za 2Q. Ty mohou být pozitivně ovlivněny sponzoringem Německa na šampionátu.

   

Radek Pavlíček

 FINANCEZlín, a.s

FINANCE Zlín, a.s. je profesionální obchodník s cennými papíry s licencí České národní banky. Společnost byla založena v roce 1995 a je v současné době jediným obchodníkem se sídlem ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Svým zákazníkům poskytuje kompletní servis v oblasti přímých investic do cenných papírů na hlavních světových burzách. Investice nejen vyhledává, ale i spravuje. Zákazníkům jsou k dispozici osobní makléři, s odbornými i jazykovými znalostmi a s perfektním přehledem o aktuální situaci na kapitálových trzích. Své odborné služby společnost poskytuje také investičním zprostředkovatelům.

Mezi další významné aktivity společnosti patří realizace dražeb cenných papírů, přeměny podoby a formy cenných papírů, návrh tisku listinných cenných papírů, úschova investičních nástrojů, kompletní realizace veřejných návrhů a nabídek převzetí, kompletní realizace přeměn společností (fúze, rozdělení, převod jmění na společníka, změna právní formy), realizace práva výkupu cenných papírů (tzv. squeeze-out), výplata dividend pro emitenty, prodeje a akvizice celých společností.                     

Více informací na www.financezlin.cz        
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688