Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  29.09.2014 12:06:43

Výhled SP500, DAX, FTSE, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD týden 40

V pátek v tomto týdnu opět bude publikována Zpráva o zaměstnanosti USA. Počet nově vytvořených pracovních míst má být podle odhadů opět přes 200 tisíc což by mělo znamenat posílení akciových indexů a oslabení dolaru. Nicméně do pátku je ještě dlouhá doba. Čína má tento týden od středy volno v důsledku třídenních státních svátků. Německo slaví v pátek Den sjednocení. Od neděle má Nový Zéland opět zimní čas a v neděli přejde na zimní čas i Austrálie.

Ekonomická data pro NZD, AUD a CAD jsou bez pozornosti analytiků, takže jediné vzrušení pro AUD ve čtvrtek bude, jak trh vyhodnotí odhadované zlepšení státního rozpočtu, a zhoršení výstavby nových domů. CAD v pátek očekává horší obchodní bilanci. Ekonomická data pro EUR i GBP jsou očekávána spíš horší, nebo smíšená. Pro USD jsou data také smíšená. Jedinou výjimkou je již zmiňovaný dobrý počet nových pracovních míst v pátek.

Odhad vývoje

 


Kompletní analýzy můžete nají t ZDE.

Vysvětlivky: surp - pokud je modrá čára kladná jde o pozitivní překvapení, pokud je záporná, jde o negativní překvapení est - odhady ekonomického vývoje od analytiků pro konkrétní den real - ekonomický vývoj z publikovaných dat Horní graf zobrazuje čarami součty odhadů a reálného vývoje, překvapení zobrazuje modrý sloupec. Dolní graf zobrazuje překvapení, odhady a publikovaný vývoj pro jednotlivé dny. Za ideálního stavu by vývoj měnového páru měl sledovat reálný vývoj ekonomiky. Růst zelené čáry by měl doprovázet růst v cenovém grafu a pokles zelené čáry by měl být doprovázen poklesem cenového grafu. Důvody proč to tak není: Odhady analytiků postihují jen publikovaná ekonomická data a nezahrnují vlivy, jako je vystoupení šéfů centrálních bank a dalších papalášů, nezahrnují politickou situaci, nezahrnují fiskální a monetární politiku a neberou do úvahy technické operace, jako je například vybírání zisků, či akce smart money. Odhady analytiků nejsou vždy přesné. Pokud jsou publikovaná čísla horší než očekávaná, vzniká negativní překvapení, které ovlivní vývoj na měnovém páru. V takovém případě může cena klesat, i když publikovaná data byla pozitivní, odhady byly také pozitivní, ale publikovaná čísla byla horší, než odhady. Pro pozitivní překvapení platí to samé. Z týdenního přehledu byly odstraněny měnové páry USD/CHF a USD/JPY. Oba páry nereagují na data z ekonomického vývoje svých zemí a v podstatě s nimi nejsou korelovány. CHF je po většinu času inverzně korelován s EUR. JPY je řízeno centrální bankou Japonska (BoJ) a podle zadání vlády bude oslabováno, dokud Japonsko nedosáhne inflace 2 %.     
 
| sledujte nás přes Facebook |


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688