Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  02.12.2014 09:22:39

Hlavní akciové indexy minulý týden posilovaly

Uplynulý týden byl pro finanční trhy jednoznačně jeden z těch rušnějších. Hlavní akciové indexy výrazně posilovaly. Německý DAX se dostal opět na dostřel psychologické hranice 10 000, americký index SP500 na druhou stranu posunul historická maxima o něco výše, když překročil hranici 2075USD. I komodity zažily náročnou rally a to především ropa a zlato. Ropa reagovala na zasedání OPEC, kde nebylo oznámeno omezení produkce; oslabila za minulý týden o 15% především díky už tak poměrně vysoké nabídce ropy na světových trzích a nižší než očekávané poptávce po ropěZlato bylo ovlivněno švýcarským referendem o povinnosti držet vyšší zlaté rezervy. Tento požadavek byl v nedělním referendu striktně odmítnut a i proto zlato otevíralo na nejnižší úrovni za poslední čtyři týdny. Během úvodní obchodní seance byla tato ztráta částečně vymazána.

Především makrodata budou ovlivňovat dění na světových trzích tento týden. Na úvod týdne vyhlašovaný index nákupních manažerů ve výrobě dopadl mírně negativně, všechny hodnoty oscilovaly okolo hranice 50ti bodů. Pro Evropu nejdůležitější ekonomika Německo ji však nepřekonala, stejně jako Francie a Itálie, naopak dobře si vedlo Španělsko. Ve středu bude důležitý index nákupních manažerů ve službách a maloobchodní prodeje eurozóny. Ve čtvrtek bude pozornost trhů přitahovat zasedání ECB. Hlavním tématem bude nízká úroveň inflace, které nenahrává ani klesající cena ropy. Bude se probírat aktuální predikce ohledně inflace, je též možné, že ECB představí další kroky vedoucí ke stimulování evropské ekonomiky. Též se dá očekávat snížení predikce očekávaného ekonomického růstu pro rok 2015. Od jednání Bank of England se razantní kroky v měnové politice nečekají, její guvernér nedávno prohlásil, že britská ekonomika stále potřebuje podporu od centrální banky. Úplný závěr týdne bude patřit americkým datům týkajícím se nezaměstnanosti, ať již Non-farm payrolls nebo private payrolls.

Tomáš Daňhel

Saxo Bank A/S

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688