STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  10.12.2014 08:23:40

STOCK Picking podle Jima Cramera

Autor: Lukáš Groh

Níže jsou uvedeny podniky s největším potenciálem pro budoucí růst. Některé mohou být poněkud fádní, zatímco jiné mohou investory překvapit. Všechny tyto akcie však vykazují jednu či více z následujících vlastností: energické vedení a postavení na trhu, stabilní a rostoucí peněžní toky, mnohonásobný zdroj příjmů. Přičemž vývoj těchto akcií není nutné sledovat každý den. Tento článek vychází ze zprávy, kterou zveřejnila společnost Goldman Sachs.

1. Facebook (FB) – Facebook je dlouhodobě oblíbený mezi masou lidí, přičemž sociální síť Marka Zuckerberga má všechny atributy uvedené výše. Žádná jiná společnost v budoucnosti nebude dominovat širokým způsobem komunikace, stejně jako bavit a informovat. Mike Murphy z "Fast Money" si myslí, že to bude vůbec první americká společnost, která překročí 1 bilion dolarů.

2. Alibaba (BABA) - Tržní hodnota dosahuje 250 miliard. Alibaba je čínský internetový maloobchodní gigant, jejíž finanční zázemí se může pochlubit řadou opravdu velkých čísel.

3. Google (GOOG) - Všechna dlouhodobě zaměřená portfolia by byla neúplná bez tohoto titulu tzv. do-it-all tech (technologická firma zabývající se vším). Zatímco většina příjmů společnosti z poslední dekády byla díky zdrojům vytvořeným z reklam vyhledávače, předpokládá se, že v budoucnu tomu tak nebude – příkladem může být zaměření od léku pomáhajícímu léčit autismus až po auta s funkcí autopilota. Bude jistě zajímavé sledovat, který hit od Larryho Page bude jako první.

4. Apple (AAPL- Měli by si investoři dělat starosti kvůli odchodu Tima Cooka? Ale vůbec, Apple má spoustu možností jak nadále na trhu prorazit. Apple hodinky – budou připraveny k vydání v roce 2015 – jedná se o první krok společnosti do všudypřítomných "věcí s internetem." Dále mají následovat TV a auta. To vše by mohlo znamenat vysoké příjmy v nadcházejících letech.

5. Tesla (TSLA) — Tento seznam by nemohl být kompletní bez jedné ze společností založené nebo spravované Elonem Muskem. Společnost sází hlavně na pohodlí a kvalitu svých produktů.

6. Nike (NKE) — Obuvní společnost Phila Knighta těží z obrovského rozmachu zvlášť u střední třídy na rozvíjejících se trzích - hlavně Čína a Mexiko. Dle zprávy banky Goldman Sachs, investice společnosti Nike, úroveň inovací a rozsáhlé distribuční sítě by měly umožnit značný růst podílu na trhu.

7. Edwards Lifesciences (EW) — Největší světový producent srdečních chlopní bude těžit ze stárnutí dnes aktivního obyvatelstva v USA. A počkejte, až střední třída, dynamicky se rozvíjející ekonomiky Činy, objeví červené maso

8. Carnival Corp. (CCL) — Největší světová společnost na výletní plavby za minulých 18 měsíců zadala objednávku čtyř lodí

9. Align Technology (ALGN) — Align dosahuje 80 % pokrytí trhu s neviditelnými rovnátky. Trh dentálního vybavení na rozvíjejících se trzích by měl růst v příštích letech dramaticky růst.

10. Veolia (VE) — Poskytovatel čisté vody a odsolovací technologií. Veolia se stává společností, která prodává nejvzácnější komoditu na světě lidem, kteří ji potřebují nejvíce.

Více zajímavostí z oblasti kapitálových trhů a investic naleznete na portáluSTOX.CZ


Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688