První vila v projektu Vily Diamantica je dokončena

Pavel Krumpár, 20.1.2015
 

Developerská společnost JRD dokončila výstavbu první z pěti luxusních nízkoenergetických vil v komorním projektu Vily Diamantica. Nachází se na okraji Prokopského údolí, pár kroků od krásné přírody a necelých 10 minut od centra metropole. Stavbu zbývajících čtyř vil citlivě zasazených do okolního prostředí developer plánuje zahájit na jaře letošního roku.

„Projekt Vily Diamantica představuje unikátní bydlení, které propojuje špičkové provedení a materiály, skvělé umístění a výhody nízkoenergetického bydlení. Chtěli jsme vytvořit něco nevšedního. Něco, co se bude vyjímat mezi klasickými developerskými projekty, a to se nám, myslím, v projektu Vily Diamantica podařilo,“ uvádí Jan Řežáb, majitel JRD. Z pěti luxusních vil jsou aktuálně volné už jen poslední dvě.

  

Bydlení vybroušené k dokonalosti

 

Vily Diamantica, nesoucí jména drahých kamenů, jsou určeny pro nejnáročnější klienty. Každá z vil nabídne bydlení s dispozicí pokojů 5+kk a s užitnou plochou od 237 m2 do 343 m2. U žádné nechybí terasa a zahrada o rozloze až 1 303 m2. Praktické řešení interiéru doplňují nadstandardní materiály a moderní technologie i možnost úprav přesně na míru. Základní vybavení domu pochází od předních světových značek Villeroy & Bosh, Marazzi, Hüppe nebo Hansa Stela. Jednotlivé vily nabízejí velkoryse řešený společenský prostor a privátní zóny umístěné především v druhém nadzemním podlaží. Velké obývací pokoje a ložnice, zvýšené stropy a velká francouzská okna zajišťují dostatek světla a vytvářejí příjemnou atmosféru. „Pamatovali jsme i na místo pro odpočinek. Suterén jsme v projektu Vily Diamantica proměnili v domácí relaxační prostor. Kromě potřebného technického zázemí tu bude místo třeba pro vířivku, saunu či soukromé fitness, nebo si tu majitelé mohou zřídit vinotéku či hernu s kulečníkem a barem,“ popisuje projekt Jan Řežáb.

  

Komfortní interiér a zdravé vnitřní prostředí

 

Každá z vil je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které zajišťují jednak zdravé prostředí uvnitř, ale také nízké provozní náklady. Systém automaticky řízeného větrání s rekuperací tepla podporuje přirozenou cirkulaci vzduchu, který navíc zbavuje nečistot a prachu. V domech bude proto neustále čerstvý vzduch. V letním období systém umožňuje vnitřní prostor chladit. Další neméně důležitou výhodou je šetrnost k životnímu prostředí, které nízkoenergetická výstavba zatěžuje mnohem méně než běžné stavby.

  

Módní šperk od Beaty Rajské pro majitelky vil

 

Výjimečnost tohoto nového bydlení podpořila i přední módní návrhářka Beata Rajská, která speciálně pro Vily Diamantica navrhla exkluzivní kolekci dámských kabelek. Každá majitelka domu tak dostane svůj vlastní designový módní šperk. „Chtěla jsem vytvořit doplněk ženy, který jí bude připomínat šťastný okamžik, kdy si s partnerem vilu koupili, zabydleli se a strávili v ní první noc. Vznikne tak pouhých pět kabelek, na něž použiji kombinaci hadí a nejjemnější šedé kůže s prošíváním symbolizujícím diamant. Kabelky budou vybaveny mnoha funkčními prvky a samozřejmě také jmenovkou paní domu. Protože sdílená radost je radostí dvojnásobnou, velmi se těším na okamžik, kdy budu mít příležitost kabelky osobně předat novým majitelkám,“ říká Beata Rajská.

 

 

 

Unikátní prostředí nedaleko panenské přírody

 

Pět vil, které JRD staví s maximálním respektem k okolnímu prostředí a přírodě, vyrůstá v krásném prostředí na okraji Prokopského údolí. Toto místo nabízí mnoho příležitostí k trávení volného času − ať už sportem, na dlouhých procházkách s rodinou nebo výletech na kolech. Cesta autem do centra Prahy odsud trvá pouhých deset minut. K dopravě je možné využít také tramvajové, autobusové a vlakové spoje z nedalekých zastávek.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba