BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  10.03.2015 12:57:14

NZD čelí výprodeji kvůli Fronteře, EUR/USD 12letá minima, USD/JPY 8letá maxima, analýza AUD/USD, EUR/JPY, ROPY

Hlavní měnový pár EUR/USD se již propadl pod hodnotu 1,075 a nejbližší zastávka ho nyní čeká až na úrovních 1,050 - 1,045 před dosažením parity. Měnový pár se tak obchoduje na 12letých minimech. Kvantitativní uvolňování je v plném proudu a dohoda s Řeckem v nedohlednu. Včerejší jednání ministrů financí eurozóny opět nepřineslo ovoce, a tedy ani žádnou domluvu. Euroskupina uvádí, že navrhované řecké reformy nejsou kompletní. Když se Atény co nejdříve neposunou v jednáních dále, pak zemi dojdou peníze a hrozí jí referendum o reformách nebo i předčasné parlamentní volby. Řecké dluhopisy tak zůstávají jediné, jejichž výnosy díky programu kvantitativního uvolňování neklesají.

Americký dolar posiluje nejen vůči euru, ale napříč celým trhem. Vůči JPY dosáhl 8letých maxim a vůči CHF mu chybí už jenom kousek od parity. Včera výrazně posílil i vůči kanadskému dolaru. Americká ropa WTI opět uzavřela pod hodnotou 50 USD.

Čínský index cen výrobců (PPI) v únoru meziročně oslabil o 4,8 procenta, což je o 0,5 procenta větší propad, než očekával trh. Výsledek podkopl nohy australskému dolaru. AUD ve výprodeji nezastavila ani lepší čínská čísla inflace. Index CPI v únoru meziročně posílil o 1,4 procenta, tedy 0,4 procenta nad očekáváním trhu a o 0,6 procenta rychleji než v lednu. Avšak nižší hodnoty PPI znamenají horší výhled pro vývoj inflace i zpomalování ekonomické výkonnosti, přičemž Austrálie je závislá právě na čínské ekonomice. Rovněž klesl index podnikatelské důvěry (NAB) nejníže za poslední rok. Pro AUD budou tento týden klíčová datatrhu práce ve čtvrtek ráno. Co se týče Austrálie, tak trhy nyní plně počítají s dalším snížením úrokové sazby nejpozději v červnu. Dubnovému zasedání RBA dávají zatím 33 procentní šanci na uvolnění monetární politiky.

Pod prodejním tlakem byl i novozélandský dolar (NZD) poté, co byly zveřejněny informace, že kojenecké výrobky firmy Fronterra, největšího producenta mléka, jsou infikované pesticidy.   Obchodování s akciemi této společnosti bylo v průběhu úterní obchodní seance pozastaveno. Objevují se i spekulace, do jaké míry jsou informace cíleny na oslabení měny.

Společnost Apple včera představila hodinky iWatch. Firma se tento týden stala novým členem indexu Dow Jones Industrial Average DJIA a nahradila společnost AT&T. Apple je nyní firmou s největší tržní kapitalizací na světě, jejíž hodnota představuje až 4 procenta HDP USA.

AUD/USD se pohybuje dlouhodobě v klesajícím kanálu a negativní trend bude podle všeho nadále pokračovat. Uvnitř kanálu koriguje své ztráty k horní hrané linie díky opakující se býčí divergenci. Korekce je proto vhodné využít k prodeji. Podpůrným argumentem pro další oslabení jsou i očekávání dalšího snížení úrokových sazeb, o čemž více mluvíme v textu. Pozor na čtvrtek ráno, kdy budou zveřejněna data z trhu práce.

EUR/JPY testuje klíčovou hodnotu předchozích minim. Důležitost této úrovně podtrhuje i fakt, že měnový pár kolem ní osciloval téměř půl rokuroce 2013. Sledujme její protnutí , nebo vytvoření dvojitého dna. Obě dvě formace stojí za to.

Ropa na 4hodinovém grafu vytváří formaci připomínající hlavu - ramena. Proražení „neckline“ ji otevře cestu dolů až k předchozím minimům.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688