Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  15.05.2015 13:31:49

Býci se nevzdávají – Index S&P 500 roste na historická maxima

Býci ve včerejším obchodování naplno projevili svou sílu a potvrdili tím pokračování dlouhotrvajícího růstového trendu na amerických akciových trzích. Impulzem k růstu byl pozitivně laděný proslov guvernéra ECB Maria Draghiho, který ve Washingtonu pronesl, že probíhající program QE i přes dosavadní úspěchy není třeba ukončovat předčasně.

Index S&P 500 otevíral v kladném pásmu se silným růstovým momentem, které se udržel i po zbytek seance a nakonec uzavřel o více než 1 % silnější na svých historických maximech. Rovněž index DJIA a NASDAQ Composite si připsaly více jak 1% zisky.

V čele růstu stál sektor spotřebního zboží a zdravotní péče. Slušný výkon předvedly také konglomeráty a průmysl. Zaostávaly naopak základní materiály s tím, jak poptávka po průmyslových komoditách zůstává i nadále velmi slabá. Futures na americké akciové indexy naznačují, že minimálně v úvodu obchodování bychom se mohli dočkat pokračujícího býčího tažení.

20150515 SP500 LYNX

 

Zlato je nejvýše od února

komodit včera opět zazářily drahé kovy. Cena zlata se vyšplhala nad 1220 USD, a stříbro překročilo úroveň 17,5 USD za trojskou unci, což jsou nejvyšší úrovně od února letošního roku.

Drahým kovům aktuálně nahrávají slabší makrodata jak z Evropy, tak ze zámoří. Maloobchodní tržby ve Spojených státech rostly v dubnu pouze 0,1% tempem, zatímco konsensus analytiků počítal s růstem až o 0,4 %.

Dnes čekáme index spotřebitelského optimismu v USA

Z dnešních dat bude klíčový index spotřebitelského sentimentuUSA podle Michiganské Univerzity. Vzhledem k slabším maloobchodním tržbám z tohoto týdne jsou očekávání nastavena relativně vysoko, a tak by v úvodu obchodování na amerických trzích mohlo dojít k zajímavému obratu s vhodnou příležitostí ke vstupu do krátkých pozic.

Avon obdržel nevídanou nabídku na převzetí

Akcie kosmetické společnosti Avon Products (AVP) včera po oznámení nabídky na převzetí společností PTG Capital Partners vzrostly až o 20 % výše. V průběhu obchodování však investoři přistoupili k výběru zisků a titul uzavíral jen s 6% zisky na 7,07 USD.

Cena převzetí 18,75 USD za akcii přitom takřka trojnásobně převyšuje aktuální tržní cenu, ovšem obchodníci evidentně zpochybňují věrohodnost této nabídky a potenciální transakce. Mluvčí společnosti Avon sdělil, že prozatím neobdrželi žádnou obdobnou nabídku.

Bude zajímavé sledovat, jak se akcie budou obchodovat dnes. Je možné, že obchodníci budou tuto přinejmenším pochybnou nabídku ignorovat, ale možný je i scénář, že reakce investorů byla zpožděná a v dnešním obchodování se tak dočkáme dalších zajímavých pohybů ve směru vzhůru.

20150515 AVP

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

 

The post Býci se nevzdávají – Index S&P 500 roste na historická maxima appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688