Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  27.05.2015 09:55:19

Podívají se akcie Kraft Foods nad $100?

Investiční newsletter Breakout Trader od LYNX každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. Od roku 2014 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 61 % a v roce 2013 dokonce 45% zisku.  

V tomto týdnu analytiky LYNX zaujaly akcie Kraft Foods (KRFT), Array Biopharma (ARRY), Deutsche Post (DPW), ArcelorMittal (MT) a ETF na akcie z finančního sektoru Select Sector Financial ETF(XLF).

Spustí akcie Kraft Foods další růstovou vlnu?

Březnové oznámení fúze Kraft Foods s Heinz katapultovalo cenu akcií Heinz o 37 % výše, když se postupně dostaly až nad $90. Ve střednědobém horizontu jsou akcie v čistém býčí prostředí. Ovšem od silného proražení vzhůru došlo na trhu k útlumu a již dva měsíce se trh pohybuje v konsolidaci s poměrně úzkým cenovým rozpětím. S tím, jak se klouzavé průměry (zejména 50-denní) přibližují k současným kurzům, se otevírá nový potenciální impulz. Průlom, ať již ve směru vzhůru či dolů, může v následujícím měsíci poskytnout další signály.

Graf zobrazuje poměrně jasně vytvořenou trendovou trojúhelníkovou formaci s větší pravděpodobností průlomu ve směru vzhůru. Ovšem předčasný vstup do pozice by byl špatným nápadem. Pokud by došlo k prolomení výše, otevírá se dobrý potenciál k dalšímu cenovému růstu.

Spouštěč není vhodné nastavovat na základě trojúhelníkové formace, ale v tomto případě jako nákupní signál dobře poslouží květnové maximum. Nicméně jak vysoko může průlom zanést cenu akcie je stále ve hvězdách. Technicky bychom se mohli poměrně rychle podívat na trojciferná čísla, pokud bychom aplikovali očekávání na růst shodný s poslední růstovou vlnou. Jako zajištění ve směru dolů je vhodné využít minimum zformované za poslední dva týdny.


Array Biopharma – Přiležitost na poli biotechnologií

Stejně jako mnoho dalších biotechnologických společností po celém světě má i Array Biopharma stále hodně daleko k ziskům a hospodaří v červených číslech. Rok 2014 nebyl pro Array celkově příznivý, když se hodnota společnosti snížila téměř o polovinu. Ovšem od tohoto pádu se titul znovu pohybuje v rostoucím módu a krátkodobě byl katapultován směrem vzhůru. V lednu došlo k nárůstu ceny z $5 k téměř $8, a to během pouhých dvou dní. Nicméně nyní je na grafu neutrální sestava, jelikož od doby růstu se technicky příliš mnoho nezměnilo a trh se nadechuje na vysokých úrovních.

Graf momentálně odhaluje formující se růstový trojúhelník, který by v následujících dnech mohl být prolomen směrem vzhůru. Jednalo by se o počáteční impulz k nové rally na akcii, obdobné té z konce ledna, kdy také došlo k prolomení jasně definované formace.

Participovat na vývoji by se dalo, jakmile dojde k definitivnímu proražení směrem vzhůru nad úroveň rezistence. Pokud by došlo k prolomení směrem dolů, cenový pokles by mohl vést až k 20% ztrátám. Potenciálem je proražení nad letošní maxima. Nákupní signál je vhodné umístit o několik centů výše od úrovně rezistence, aby se zamezilo falešným průrazům. Stejně tak i stop-loss je vhodné umístit opět několik centů pod aktuálními klouzavými průměry tak, aby byl udržen atraktivní poměr výnosu a rizika.

 

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu 

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 

 

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 24 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688