Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  31.08.2015 12:53:06

Jak vydělat 700 % za jediný měsíc

Na burze se čas od času vyskytne jedinečná příležitost vydělat během velmi krátké chvíle velký balík peněz. Připadá vám možnost profitu ve výši 700 % za jediný měsíc jako nemožná? Čtěte příběh o znovuzrození vyhaslé hvězdy jménem Arch Coal.

Akcie předního amerického těžaře uhlí, Arch Coal (ACI), původně zařazené v indexu S&P 500 byly burzovními obchodníky dlouho opomíjeným titulem. Situace v odvětví uhelných těžařů je stále velmi nejistá a komplikovaná a mnoho podniků již vyhlásilo bankrot a další přibývají. Pokud se situace v dohledné době výrazně neznění, počet bankrotů bude nejspíš ještě narůstat.

Mezi zkrachovalé podniky se zařadily například Walter Energy (WLT) a nedávno do bankrotového řízení vstoupila i Alpha Natural Resources (ANR), dříve významný těžař v oblasti Central Appalachian. Arch Coal balancuje na hraně bankrotu, ovšem společnost se dohodla s dlužníky na reorganizaci dluhu. Nedávno byl navíc zveřejněn report, že významný a úspěšný investor George Soros nakoupil až 1 milion akcií uhelného těžaře Peabody Energy (BTU) a více než 500 tisíc akcií Arch Coal. To byl patrně největší impulz k tomu, aby po akciích tohoto uhelného těžaře enormně vzrostla poptávka. Na trh následně dorazily agresivní nákupní objednávky, jež od začátku srpna vyhnaly kurz akcie z 1,00 USD až na současných 8,21 USD při pátečním závěru, tedy o celých 721 % výše!

Zadlužení Arch Coal aktuálně činí 3,69 k vlastnímu kapitálu společnosti. Vzhledem k podstupovanému riziku jsou valuace extrémně nízké. Při svých minimech na 1 USD se ukazatel P/S pohyboval pod 0,01 – to je proti 1,72 u indexu S&P 500 skutečně velmi nízká hodnota. Navíc i po fenomenálním nárůstu o 721 % je P/S Arch Coal pouhých 0,06, což je stále velmi nízko. V případě, že by společnost nakonec přežila, se i po výrazném vzestupu ceny akcií nabízí zhodnocení investice až o několikanásobky.

Je ale třeba upozornit na to, že ceny energetického uhlí se od svých minim z června prozatím výrazně výše neposunuly a společnost nyní stále hospodaří se záporným provozním i volným cash flow. Náklady na jednu tunu se momentálně pohybují kolem 58 USD, přičemž cena energetického uhlí v oblasti Central Appalachian je pouhých 43 USD za tunu a trend je prozatím stále medvědí. Situaci navíc ztěžuje pokračující pád ceny ropy, který tlačí na ceny ostatních energetických komodit. Na dlouhodobou investici do akcií uhelných těžařů je proto stále ještě brzy, a proto je v tomto případě lepší vzít vrabce v hrsti, nežli holuba na střeše. I když onen vrabec v hrsti je více než 700 % za jediný měsíc. To je vskutku velký vrabec. A kdo by se s ním nespokojil, že?

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

01.09. 19:03  Rudolf jdi do pr... (Ropič Ropíkovič)
01.09. 15:25  Lepší vrabec (Pavel Rudolf)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688