Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  19.10.2015 17:12:40

Jednání ECB je tento týden ve středu zájmu

John Hardy, vedoucí forexové strategie

Ewald Nowotny z Evropské centrální banky o víkendu pronesl několik poznámek, které vyznívají výrazně méně holubičím způsobem, než na co jsme si v poslední době zvykli. Minulý čtvrtek se například vyjádřil k načasování jakýchkoli nových opatření ECB slovy, že je příliš brzy o tom mluvit, protože si stejně budeme muset počkat ještě téměř rok, do příštího září. Dále opakoval dřívější poznámky prezidenta ECB Maria Draghiho o nutnosti strukturální a fiskální politiky pro podporu růstu. Takové je tedy středně až dlouhodobé zaměření. Italský premiér Matteo Renzi mezitím požaduje po Bruselu svolení ke snížení daní o 35 miliard. Zde se dočkáme ještě mnohého, zejména pokud kurz EURUSD zůstane vyšší!

Japonský ministr financí Taro Aso naznačil, že jakékoli další uvolňování ze strany Bank of Japan je nepravděpodobné a dodal, že vláda neplánuje žádný další doplňkový rozpočet. Kurz USDJPY se minulý týden vzdálil od propasti, zatím se ale nezotavil natolik, aby byl mimo nebezpečí.

Čínská data z dnešní noci zůstala čínskými daty mnohem zajímavější je, zda CNH dosáhl pro tuto chvíli svého maxima poté, co se kurz USDCNH dostal minulý týden těsně pod 6,3200.

Kanadě dnes probíhají celostátní volby a očekává se, že výsledek bude ve prospěch Liberální strany, která pravděpodobně vytvoří menšinovou vládu s podporou strany NDP, která byla dříve na druhém místě, a nahradí tak dlouhodobou vládu Konzervativní strany Stephena Harpera. Lídr Liberální strany Justin Trudeau přislíbil další fiskální expanzi, nynější dopady možné liberální vlády však nejsou zatím zcela jasné a trh tyto volby nesleduje s nijak velkým očekáváním, soudě dle volatility opcí.

Graf: USDCAD týdenní zpráva

Dnešní celostátní volbyKanadě probíhají ve chvíli, kdy kurz USDCAD otestoval klíčovou strukturální podporu kolem 1,2835 (bývalé maximum cyklu). Býčí trh bude chtít, aby tato úroveň zůstala nedotčená, a očekává výrazné posílení zpět nad 1,3000, aby se podpořilo možné otestování vyšších úrovní.

hardy_graf

Zdroj: Saxo BankDíky Saxo Trader si můžete vytvářet své vlastní grafy. Klikněte zde a dozvíte se více

 

Vybrané měny zemí G-10 souhrn

USD: V některých hlavních párech nalezl dolar minulý týden strukturální podporu, ale není jisté, kde je katalyzátor pro nejbližší období vzhledem k nedostatku nových dat o ekonomice. Dočkáme se snad příští týden. Tento týden je pozornost upřena více na Evropu a euro.

EUR: Prezident ECB Draghi se pokusí podpořit důvěryhodnost banky pro další opatření, aniž by nová ustanovení schvaloval tak alespoň vnímáme nacházející jednání ECB v tomto týdnu. Preferována je nižší úroveň EURUSD, ale bylo by dobré uzavřít pod 1,1300, aby obrat nabral vyšší otáčky.

  

Saxo Bank

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online multi-asset obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích, která poskytuje svým soukromým i institucionálním klientům komplexní škálu nástrojů pro realizaci jejich obchodních a investičních strategií. Její finančně komunitní portál TradingFloor.com je první multi-asset sociální trading platformou. Saxo Bank, plně licencovaná a regulatorním pravidlům podléhající evropská banka svým klientům umožňuje obchodovat s FX, CFD, ETF, akciemi, futures, opcemi a dalšími deriváty v rámci platformy SaxoTrader, která obdržela mnohá ocenění. Tato platforma ve více než 20 jazykových mutacích je v rámci jednoho účtu přístupná z PC, tabletů či smartphonů. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank nabízí také profesionální portfolio management a správu fondů, a prostřednictvím Saxo PrivatBank i tradiční bankovní služby. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček pokrývá Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.

 

 

 

 

 

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688