chytryhonza.cz (chytryhonza.cz)
Finanční rady  |  26.10.2015 17:30:13

Cenu pokroku 2015 za nejlepší inovaci ve finančnictví vyhrály Česká spořitelna, Pojišťovna České spořitelny a UniCredit Bank

Prvním držitelem Ceny pokroku Chytrého Honzy, určené nejlepším inovativním produktům v oblastech bankovnictví a pojišťovnictví, se staly Česká spořitelna a Pojišťovna České spořitelny. Cenu publika navíc získala UniCredit Bank. Ocenění v podobě unikátní skleněné pokladnice uděluje společnost Chytrý Honza, která je na českém finančním trhu lídrem mezi inovátory. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v pražském Café Royal, kde v průběhu galavečera vystoupili přední odborníci ze sektoru bankovnictví a pojišťovnictví.

Cílem projektu Cena pokroku je podpořit a motivovat celý finanční sektor k inovativnímu přístupu. "Věříme, že nadčasová, technologicky vyspělá a jinak neobvyklá řešení si zaslouží pozornost. Proto jsme se rozhodli chytré projekty podpořit a začít každoročně udílet Cenu pokroku pro ta nejinovativnější řešení," popsal hlavní myšlenku projektu Jiří Paták, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Chytrý Honza.  

Letošního prvního ročníku soutěže se zúčastnily všechny banky a pojišťovny působící v České republice. Do soutěže nominovaly produkt, službu, technické řešení nebo webovou aplikaci, které považují za nejvíce inovativní. Podmínkou účasti byl vznik inovace v uplynulém období jednoho roku a její funkčnost pro veřejnost v roce 2015.

Cenu v kategorii Pojišťovnictví získala Pojišťovna České spořitelny za zavedení možnosti podepisovat dodatky k Flexi životnímu pojištění pomocí biometrického podpisu. Podpis na papír tak už není třeba. Menší chybovost u tohoto způsobu vyplňování pro poradce v praxi znamená, že dříve dostávají svou provizi. Pojišťovně pak tato inovace šetří náklady.

Cenu v kategorii Bankovnictví získala Česká spořitelna za nový úvěrový online konfigurátor. Banka představila aplikaci, která umožňuje externím partnerům modelovat hypoteční úvěr tak, že poradce i klient v reálném čase vidí, zda je či není možné na úvěr dosáhnout, a to hlavně díky náhledu do bankovních registrů.

Cenu publika získala UniCredit Bank za možnost převodu kreditních karet z jiných bankovních domů. Klient díky této službě může převádět zůstatky z kreditních karet u jiných bankovních domů do jedné kreditní karty UniCredit Bank, a to s nižší úrokovou sazbou. Navíc po dobu prvního půl roku není převedená částka úročena vůbec.  

"Viděli jsme dnes spoustu zajímavých a inovativních řešení, porota měla hodně těžký výběr. Jsem rád, že ve všech kategoriích nakonec zvítězily produkty, které svojí myšlenkou a inovativností významně obohacují český finanční trh a pomáhají veřejnosti," zhodnotil výsledky soutěže Jiří Paták.  

Chytrý Honza pojal inovativně i samotné hlasování o vítězích soutěže, takže ho zorganizoval moderněji, férověji a otevřeněji než bývá u podobných soutěží obvyklé. O vítězi rozhodla odborná porota složená ze specialistů na finanční trh, ekonomických novinářů, odborníků na marketing a IT. Porotci měli k dispozici chytrou aplikaci, která bezchybně zaznamenala jejich verdikt.  

 

 

Více informací o společnosti Chytrý Honza

Chytrý Honza nabízí klientům rychlé srovnání finančních produktů a služeb mnoha desítek finančních institucí působících v České republice. Některé si mohou rovnou i sjednat, což udělalo z Chytrého Honzy první český e-shop s financemi. Akvizicí sítě finančních poradců Bonnet.cz v roce 2014 získal Chytrý Honza více než 1 800 specialistů ve všech regionech ČR. Zakladateli portálu jsou Jiří Paták a Jakub Havrlant.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688