Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.11.2015 08:33:00

Výsledky Philip Morris ČR za 9M

Philip Morris ČR dnes zveřejnila hrubý zisk ve výši 3,9 miliardy a konsolidované tržby ve výši 8,0 miliard za prvních devět měsíců roku 2015, což představuje nárůst o 6,2 %, respektive pokles o 21,3% oproti stejnému období roku 2014.

Konsolidované tržby bez spotřební daně a DPH klesly za 9M o 21,3 % na 8,0 miliard , především vlivem změny provozního modelu ve výrobě s platností od 1. ledna 2015. Celkový trh s cigaretami vzrostl od začátku roku do konce září o 2,5 % v České republice a na Slovensku vzrostl o 0,3 %. Tržní podíl Philip Morris klesl v České republice o 1,1 procentního bodu a na Slovensku vzrostl o 2,0 procentní body, přičemž objem domácího odbytu vzrostl o 1,9 % v České republice a na Slovensku pak vzrostl o 3,6 %.

„Náš hrubý zisk za prvních devět měsíců 2015 vzrostl především díky příznivému vývoji cen v České republice i na Slovensku a zároveň v důsledku příznivého objemu prodejů na Slovensku. Naše konsolidované tržby byly primárně ovlivněny změnou provozního modelu ve výrobě s platností od 1. ledna 2015, a to v souladu s naším úsilím zvýšit konkurenceschopnost našeho závodu v Kutné Hoře. Náš závod nyní působí jako poskytovatel výrobních služeb oproti dřívějšímu modelu smluvního výrobce,“ sdělil András Tövisi, předseda představenstva a generální ředitel Philip Morris ČR.

„Výsledkem této změny společnost Philip Morris ČR a.s. nevlastní materiály pro výrobu, je odměňována za poskytnutou službu přeměny materiálů do hotových výrobků formou poplatku za výrobní službu a zároveň nevykazuje exportní prodeje. Tržby za výrobní služby jsou v principu nižší než tržby z exportních prodejů vykazované v minulém roce, a to v souladu s nižšími výrobními náklady vztahujícími se k poskytované službě od 1. ledna 2015, v porovnání s vyššími náklady vztahujícími se k exportním prodejům před změnou provozního modelu,“ dodal Tövisi.

„Celkový trh s cigaretami mírně vzrostl v České republice i na Slovensku, a to zejména v důsledku příznivého vlivu sezónnosti a zlepšující se ekonomické situace. Zatímco náš tržní podíl na Slovensku i nadále stabilně rostl, a to především v důsledku růstu značek Marlboro and L&M, náš tržní podíl v České republice byl nepříznivě ovlivněn především pokračujícím poklesem našich lokálních značek a značky Red&White, což bylo částečně kompenzováno vyšším podílem značek Philip Morris i L&M,“ uvedl András Tövisi.

Zdroj: BBG, Philip Morris

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:31  Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024 Patria (Patria Finance)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688