Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  03.01.2016 17:31:25

Pět horkých akciových tipů pro rok 2016

Akcie, které dokáží zhodnotit na dvojnásobek během jediného roku, by chtěl do portfolia každý. Potenciál velkých a rychlých zisků jde ale ruku v ruce s velkou rizikovostí. Server Motley Fool provedl průzkum mezi svými redaktory a zjišťoval, od kterých akcií v příštím roce čekají mimořádné zisky. Tak pevné nervy a hurá na trh!

Melco Crown

Jednou z nejvíce postižených oblastí trhu byl v poslední době sektor hazardu. Prudký propad aktivity vlivem čínských opatření proti praní špinavých peněz rozvířil vody v celém odvětví. Nejhůře z toho vyšly společnosti, které se příliš spoléhaly na VIP uživatele a jejich velké sázky. Protože má Melco Crown velkou expozici v Macau, jeho akcie značně utrpěly, ztratily zhruba 60 % hodnoty. Většina poklesů plynula z obav, že v Macau už nikdy dojde k oživení hráčské aktivity.

Melco a další konkurenti v reakci na tento vývoj proto přesouvají svou pozornost na atraktivní "masový" trh s "nehazardními" aktivitami, jako jsou nákupy, zábava a další. Otevření rezortu Studio City na Cotai Strip může být důležitým krokem vpřed, pokud chce společnost těžit z nových trendů.

Vzhledem k tomu, jak hluboko se cena akcie propadla, pro zdvojnásobení hodnoty jí aktuálně postačí to, že se vrátí na úroveň, kde byla začátkem roku 2014. Investoři by se měli opět zaměřit na dobré fundamenty a dlouhodobé příležitosti k růstu této firmy.

Melco

Zdroj: Bloomberg

 

Keryx Biopharmaceuticals

Běžné akcie zpravidla nezhodnocují na dvojnásobek během jediného roku, takže najít vhodného adepta na raketový růst vyžaduje hledat titul, který aktuálně Wall Street ze všeho nejvíce nenávidí. Do této charakteristiky v současnosti perfektně zapadá Keryx Biopharmaceuticals.

Investičním propadákem je od doby, kdy uvedla na trh svůj první lék Auryxia. Navzdory velkému potenciálu měl lék pomalý start a akcie se stala oblíbeným cílem short sellerů. Pro lepší výkon v roce 2016 ale mluví několik faktorů, které by měly na medvědy přichystat short squeeze. Společnost nedávno oznámila, že jí byl schválen prodej Auryxie v Evropě, kde působí pod značkou Fexeric. Strategii pro vstup do tohoto regionu by měla představit ke konci roku.

Největší akcionář společnosti Baupost Group provedl investici v hodnotě 125 milionů USD prostřednictvím konvertibilních dluhopisů. Společnosti to umožní přístup ke kapitálu, který potřebuje na výdaje na marketing Auryxie. Firma se chystá zvýšit prodeje o 50 % a zároveň snížit náklady, takže má snad již vše, co potřebuje k pozitivnímu cash flow.

Keryx

Zdroj: Bloomberg

 

Pokračování článku najdete na Investičním webu.

 

X jako extrémní tipy: Sázejte na šílence ze Silicon Valley nebo z Příkopů (Investiční abeceda na rok 2016)X jako extrémní tipy: Sázejte na šílence ze Silicon Valley nebo z Příkopů (Investiční abeceda na rok 2016)

Ruské akcie, brazilské dluhopisy nebo třeba spekulace na příští krok ČNB – i to zařadili účastníci našeho průzkumu, s jehož závěry vás seznamujeme v průběhu prosince, mezi extrémní investiční tipy na rok 2016. Oslovení experti okomentovali šestadvacet abecedně seřazených pojmů, jež by investoři nyní měli mít na paměti. Extrémů (ano, to X v titulku je tentokrát trochu vyumělkované), jak vyplývá i z jejich příspěvků, je a bude během příštích dvanácti měsíců více než dost. Některé se dokonce možná stávají součástí středního tržního proudu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

30.01.2021Vranka (XTB): Toto jsou mé akciové tipy ze sektoru technologií pro rok 2021 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
04.02.2019České banky a CME: Akciové tipy z pražské burzy (nejen) pro rok 2019 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
17.05.2017Novinky a tipy pro práci v MICROSOFT OFFICE 2016 Tomáš Budínský (COMPUTER HELP)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688