Jarní počasí přinesou až Velikonoce, oteplí se na 17 °C

TNBiz, 21.3.2016

Astronomické jaro začalo už v neděli 20. března, výrazné oteplení ale nepřineslo. V první polovině týdne nás čeká zřejmě poslední záchvěv zimy, na horách může i sněžit. Na jarní počasí si budeme muset počkat na víkend, mělo by přijít o Velikonocích.

Od poloviny týdne se bude oteplovat, průměrně na 10 stupňů. Teplota se ale může vyšplhat až na 17 stupňů! Zároveň se podle meteorologů sníží oblačnost, bude spíše polojasno. Jarní počasí bude ale znamenat také přeháňky a slabý déšť.

V pondělí bude zataženo až oblačno. Místy se objeví slabý déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 metrů může dokonce sněžit. Teploty přes den se vyšplhají na 6 až 10 °C, v 1000 metrech na horách kolem nuly.

I v úterý čekají meteorologové oblačno až zataženo a na většině území přeháňky. Ráno by mohlo sněžit už v polohách nad 500 metrů, během dne nad 800 metrů. V noci se budou teploty pohybovat kolem nuly, přes den znovu 6 až 10 °C.

Ve středu už se místy vyjasní, znovu se ale dočkáme přeháněk, ve vyšších místech sněhových. V noci klesnou teploty až na -3 °C, přes den však znovu vystoupí na 5 až 9 °C.

Ve čtvrtek bude znovu oblačno až polojasno. Ojediněle se opět objeví přeháňky, které by nad 800 metrů měly být sněhové. V noci se teploty budou pohybovat mezi 2 až -2 °C. Přes den vystoupá rtuť teploměru znovu na 5 až 9 °C.

Už v pátek přijde mírné oteplení, přes den se dočkáme teplot mezi 7 až 11 °C. Bude ale znovu oblačno až zataženo, od západu do Česka přijde občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou znovu na 2 až -2 °C.

Výrazně se počasí změní až o víkendu. Vyhlídka na sobotu a neděli předpokládá oblačno až polojasno. V noci už teploty neklesnou pod nulu, měly by se pohybovat mezi 6 až 1 °C. V sobotu se teploty vyšplhají na 8 až 12 °C, v neděli a dalších dnech až na 17 °C.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky