Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  28.04.2016 12:14:00REKLAMA

3 důvody, proč je výhodné koupit ready-made společnost

Máte dobrý podnikatelský záměr a chcete s obchodováním ihned začít? Klasický proces začátku podnikání je velmi zdlouhavý. Složitá byrokracie vás připraví o část nadšení. A to je škoda. Energie, kterou na začátku projektu máte, je potřeba. Nenechte se o ni připravit zbytečně složitou administrativou.

Jednou z možností, jak investujete svou energii správným směrem, je pořízení již předpřipravené společnosti. Vypsali jsme pro vás 3 důvody, proč je výhodné koupit právě tzv. ready-made společnost.

Čas jsou peníze

Pokud se rozhodnete založit si svou firmu sami, budete moci první obchod uzavřít nejdříve za několik týdnů, ale spíše měsíců. Nejprve vás bude čekat studium zákonů a vyhlášek, následně vyplníte spoustu dokumentů a závěrem navštívíte několik úřadů a banku.

V případě, že si pořídíte ready-made společnost, jednáte za svou firmu do 24 hodin. Velmi rychle tak uzavřete svůj první obchod a vyděláte peníze. A zisky jsou v podnikání potřeba. Proč si je tedy nechat zbytečně protéct mezi prsty?

O základní kapitál máte postaráno

Další výhodou ready-made společnosti je splacený základní kapitál. V současné době vám stačí zřídit firemní účet a na něj vložit 1 Kč. To ale není nejšťastnější volba. Výši vašeho základního kapitálu si může dohledat každý váš budoucí obchodní partner. Právě tato částka vypovídá o tom, jak je vaše firma seriózní. Výše vložené částky může tedy rozhodnout o tom, zda budete v budoucnu někým vyhodnoceni jako dostatečně důvěryhodní.

Firma, nemá žádné závazky

Nemusíte se bát, že by nové ready-made společnosti byly zatížené závazky a pohledávkami. Pečlivě si zjistěte, od jakého prodejce si předpřipravenou společnost pořizujete. Zda je seriózní a ready-made společnosti prodává za adekvátní cenu. Pokud je částka podezřele nízká, doptejte se, zda není prodávaná firma zatížena dluhy a dalšími břemeny.

Koupí předpřipravené společnosti ušetříte mnoho času a paradoxně také peněz. Do pořizovacích nákladů musíte připočítat ušlé zisky. O ně totiž s největší pravděpodobností přijdete, pokud si budete zakládat firmu sami. Ovšem ne v případě ready-made společnosti. V takovém případě přijdete pouze o jeden den.

Ready made společnosti u nás nabízí například společnost Simply Office, a to v cenách již od 14.900 Kč. Jež patří mezi největší poskytovatele těchto služeb v oboru.



Přečtěte si také:

10.08.2021Pokus Číny zabít Bitcoin selhal - zde jsou 3 důvody proč cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
19.07.2020Cebia: 10 důvodů, proč neotálet s koupí ojetiny Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688