Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  25.05.2016 17:20:35

Pražská burza se díky finančním titulům zbarvila dozelena; Erste a VIG +4 %


Trhy v Evropě i v USA uprostřed týdne zalila vlna pozitivního sentimentu podpořená i růstem cen ropy. Černé zlato se opět přiblížilo hranici 50 dolarů za barel díky v úterý zveřejněnému většímu než očekávanému propadu zásob v USA i sázkám na zmenšující se přebytek na globálním trhu. Německý DAX připisoval po závěru pražské burzy více než 1,5 procenta, celoevropský Euro Stoxx rostl dokonce o téměř 2 procenta. Největší zisky v Evropě i na domácím trhu sbíral finanční sektor. Index pražské burzy PX zakončil středu na nadprůměrném objemu obchodů 0,703 miliardy se ziskem 1,60 procenta na 890,28 bodu. Od počátku týdne je domácí index 1,7 procenta v plusu.

I za zisky pražského burzovního indexu ve středu stál finanční sektor, který následoval evropský trend. Index bankovních titulů Euro Stoxx Banks dnes připisoval dokonce kolem 3,5 procenta. Rakouské tituly Erste a VIG v Praze ve středu získaly dokonce bezmála 4 procenta. Akcie Erste Bank zavřely o 3,64 procenta výše na 660,40 . Pojišťovna VIG přidala 3,69 procenta na 539,20 . Komerční banka seanci uzavřela na objemu obchodů, který přesáhl 0,2 mld. , o 2 procenta výše na 990,50 za akcii. Dařilo se i akciím nováčka na pražské burzovní scéně Moneta Money bank, i když titul oproti zbytku finančního sektoru zaznamenal nejmenší ani ne procentní zisk Titul zavřel na 75,70 za akcii.

Ministerstvo financí, které je hlavním akcionářem ČEZu, navrhlo členům statutárních orgánů společnosti nevyplatit bonusy. Akcie ČEZ ve středu skončily se ziskem 0,68 procenta na 430,90 .

Defenzivní tituly obchodovaly smíšeně – Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens odepsal 0,6 procenta na 775 . Pegas ve čtvrtek zveřejní své hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Philip Morris CR 0,7 procenta přidal na 12502 za akcii. Telekomunikace O2 odepsala 0,7 procenta na 229 .

Akcie Unipetrolu skončily na zelené nule na 176 . Sázková kancelář Fortuna zavřela beze změny na 85 . Akcie mediální CETV v Praze odepsaly přes procento na 56,40 . Stock Spirits ukončily obchodování na zelené nule na 57 . Nápojářská skupina Kofola zavřela na červené nule na 431,90 .

Vedení OKD podle mluvčího NWR zatím neobdrželo žádné nabídky na přímé úvěrové financování, eviduje však tři indikativní nabídky k alternativnímu financování.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688