STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  10.06.2016 11:30:37

TSLA: Stane se Tesla největší společností na světě?

Autor: Bc. Jiří Jahoda

Akcie nejsledovanější automobilově-technologické společnosti včera v odpoledních hodinách zažily silně býčí trend poté, co investor Rob Baron na CNBC uvedl, že Tesla Motors Inc. (TSLA) má nakročeno k tomu, stát se jednou z největších společností na světě.

Tesla je doslova legendární a patří jí příštích deset až dvacet let pozornosti. Automobilka nemá naprosto žádného konkurenta, který by jí byl konkurenční ve své kategorii. Elonu Muskovi se vskutku podařilo vystihnout „svoji dobu“, před čtyřmi nebo pěti lety by bylo možné automobilku konkurenčně stíhat, ale nyní už je pozdě, dodává Rob Baron, který je CEO Rob Capital vlastnící podíl TSLA ve výši 1,5 mil. ks akcií.

Baronovy odhady naznačují, že Tesla by v letošním roce mohla mít tržby z prodejů mezi 8 a 9 mld. USD, v následujícím roce je pak ještě víc optimistický, kdy tržby vidí na 20 mld. USD. Jen pro představu, Tesla za loňský rok 2015 vygenerovala 5,29 mil. USD tržeb.

Problémem TSLA jsou stále příliš vysoké výrobní náklady a nízký zisk připadající na akcii, který řadu investorů od akcie odrazuje. Elon Musk minulý týden na valné hromadě prohlásil, že je naprosto přesvědčený, že bude dosaženo maximálního zlepšení výrobní kapacity. Do konce roku 2016 se podaří prolomit hranici z původně zamýšlených 87 tis. vozidel na 100 tis. ks. Kapacita do roku 2018 by se poté měla zvýšit až pětkrát více. Musk ve své vizi jde ještě dál, chce do konce roku 2020 být schopen vyrobit až milion vozů ročně, celkově chce tedy o dva roky dříve splnit výrobní cíl, než uvádí jeho předchozí prognóza.

Na valné hromadě Tesly také padlo pár slov o Applu (AAPL), který se taky rád do automobilových technologií angažuje. Musk na adresu Applu uvedl, že vybudovat kvalitní vůz se jim už v této „pozdní“ fázi nikdy nepodaří.

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:31  Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024 Patria (Patria Finance)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688