Patria (Patria Finance)
Investice  |  02.07.2016 00:43:48

S&P 500 dotahuje úrovně před Brexitem

Akciové trhy v zámoří pokračovaly v zotavení z šoku způsobeného výsledkem britského referenda minulý pátek. Index S&P 500 už se dnes dostával na úroveň 5 bodů pod zavírací hodnotou z minulého čtvrtka. I přes velkou nejistotu na kapitálových trzích se barometr dostává na dostřel historických maxim. Pomáhají hlavně vyjádření centrálních bank o tom, že jsou připraveny dodat stimuly, pokud se situace vyhrotí. S&P 500 za poslední 4 seance připal 5,1 % a je na cestě za nejlepším týdnem od loňského listopadu.
Sice máme první pátek v měsíci, tak nebyly dnes reportovány data z trhu práce. Dočkali jsme se indexu nákupních manažerů ISM za červen. Očekávala se stagnace na 51,3, přišlo příjemné překvapení v podobě 53,2. Automobilky zveřejňovaly své prodeje v USA, pokles odbytu Volkswagenu na tomto trhu nenachází dno, kdy v červnu propadl o dalších 22 %.

Index Dow Jones Industrial Average se celý den pohyboval v kladných hodnotách, maxima ale podržet nedokázal. Týden končil na úrovni 17947 bodů (+0,1 %). Široký S&P 500 už znovu bere útokem historická maxima, taktéž mu ale mírně došla pára a ve druhé polovině obchodního dne osciloval okolo hranice 2100 bodů. Ve 22:00 se psala hodnota 2102 bodů (+0,2 %). Technologický Nasdaq Composite dnes přidal o 0,4 % na 4862 bodů.

Měnový pár EURUSD dnes prokazoval tendence oslabujícího dolaru, v odpoledních hodinách jej ale začala přitahovat úroveň první rezistence (1,1116), kde se pár i pohyboval v období závěru obchodování na akciových trzích. Ropa WTI se znovu dostala na hranici 49 USD/barel. Za minulý kvartál si komodita připsala 28 %. Další komodita, které se aktuálně daří, je zlato. Trojská unce žlutého kovu zdražila o 1,5 % na cenu 1336 USD.

Z jednotlivých sektorů se dařilo komoditním akciím a zpracovatelskému průmyslu. Finanční sektor se nacházel na opačném spektru, když se zmiňují nízké výnosy na dluhopisech jako negativní faktor pro výsledky hospodaření. Akcie Bank of America ztratily 1,3 %, kdy klesly na cenu 13,09 USD. Nedařilo se ani akciím Micron Technology Inc., které padly o 9 % (12,50 USD/akcie). Společnost reportovala ztrátu v minulém kvartále a totéž očekáva za tuto čtvrtinu roku.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688