Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  13.09.2016 08:52:15

Vláda schválila Zprávu o rovnosti žen a mužů v ČR v roce 2015


Materiál předložil ministr Jiří Dienstbier. Ministr Dienstbier vládu také seznámil s poslaneckou novelou zákona o pozemních komunikací a návrhem na volbu členů Etické komise.

Zpráva za rok 2015 o rovnosti žen a mužů a o naplňování Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 – 2020
Materiál zahrnuje Zprávu za rok 2015 o rovnosti žen a mužů a o naplňování Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 – 2020 (dále jako „Zpráva 2015“), která shrnuje, co se odehrálo v oblasti rovnosti žen a mužů v roce 2015 v České republice, ale i na úrovni EU a mezinárodní. Součástí předkládaného materiálu jsou rovněž Aktualizovaná opatření Priorit a postupů vlády při prosazování rovnosti žen a mužů v roce 2016, která jednotlivým resortům a případně dalším subjektům ukládají konkrétní úkoly vedoucí k důslednému prosazování rovnosti žen a mužů a gender mainstreamingu.
Vláda materiál schválila.

Návrh poslanců Jana Birke a Romana Sklenáka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 888)
Cílem návrhu zákona je umožnit, aby mohly být kraje pověřeny činnostmi souvisejícími se správou silnic I. třídy, aniž by na ně musela být ve smyslu stávajícího znění § 9 odst. 3 zákona o pozemních komunikacích přenášena správa těchto pozemních komunikací jako celek.
Vláda vyslovila s návrhem souhlas.

Návrh na volbu členů Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu na funkční období let 2017-2022
Vláda opětovně zvolila za členy Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu na funkční období let 2017-2022 dosavadní členy Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu, a to Mgr. Jiřího Kauckého a prof. PhDr. Jana Sokola, CSc., Ph.D. Vláda vzala při volbě na vědomí, že jmenovaní jsou celospolečensky uznávanými odborníky, kteří se zabývají problematikou protikomunistického odboje jak z pohledu historického a společenského (prof. PhDr. Jan Sokol, CSc. Ph.D.), tak legislativního (Mgr. Jiří Kaucký). Předsedou Etické komise byl opětovně zvolen Mgr. Jiří Kaucký.
Životopisy členů Etické komise České republiky pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu jsou zveřejněny na stránkách Etické komise www.etickakomisecr.cz.
 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688