Jana Brožková (Bydlet.cz)
Bydlení  |  17.09.2016 18:51:25

Staré bydlení za nové: nová služba pro klienty

Na tuzemském realitním trhu je poptávka po nemovitostech stále vysoká. Zájemci o lepší bydlení se však často potýkají s řadou úskalí. Pokud nemají potřebnou hotovost, čeká je složité vyřizování hypotéky šité na míru jejich potřebám, a především starost, jak prodat co nejrychleji svůj stávající byt či dům, aby získali další potřebné finance. To vše bude brzy ještě složitější v důsledku připravovaných změn v hypotečním financování. Realitní kancelář LEXXUS proto připravila ve spolupráci se společností HYPOASISTENT  novou službu „Staré bydlení za nové“, která celý proces výrazně zjednoduší. Její spuštění se plánuje na září 2016.

„Lidé, kteří chtějí bydlet lépe, se často dostávají do obtížné situace. Zvláště pokud se chystají prodat svou starší nemovitost, aby měli dostatek finančních prostředků na zakoupení nového bytu nebo rodinného domu. Všechny potřebné obchodní, finanční i právní transakce totiž mohou trvat mnohem déle, než očekávají. V rámci služby ´Staré bydlení za nové´ jim toto významné životní rozhodnutí ulehčíme a vyřídíme za ně všechny potřebné kroky spojené s prodejem staré nemovitosti, zajištěním hypotéky, překlenovacího financování i koupí nového bydlení. Klienti tak získají dost času na prodej své stávající nemovitosti – díky překlenovacímu úvěru nejsou pod tlakem, nemusejí ji prodávat pod cenou ani v mezidobí bydlet v nájmu,“ vysvětluje Denisa Višňovská, partner LEXXUS.

Služba „Staré bydlení za nové“ zajistí zájemcům financování jejich nového bydlení až 100 % investičního záměru. Nemusí proto řešit vlastní finanční zdroje. Realitní kancelář LEXXUS jim ve spolupráci se společností HYPOASISTENT poskytne v rámci překlenovacího financování dvě samostatné hypotéky – zvýhodněnou hypotéku a dočasný úvěr do okamžiku prodeje stávajícího bytu či rodinného domu. „Jako modelový příklad lze uvést stávající starý byt v hodnotě 1 000 000 a budoucí komfortnější bydlení v rodinném domě v hodnotě 3 500 000 . Klientovi bude poskytnuta hypotéka na 2 800 000 , tedy na 80 % kupní ceny. Zbytek – 700 000 – získá jako překlenovací úvěr s pevnou úrokovou sazbou, který následně splatí z prodeje svého stávajícího bytu,“ dodává Denisa Višňovská. Splatnost překlenovacího financování je do dvou let – a klient má kdykoli možnost jednorázového splacení bez jakékoli sankce. Zajištění stávající nemovitostí je možné do 70 % LTV [1] .

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688