Ing. Bc. Jiří Jemelka (J.I.P. pro firmy s.r.o.)
Okénko pro podnikatele  |  05.10.2016 10:57:01

Podniky trápí nedostatek technicky vzdělaných zaměstnanců

České firmy se poslední čtyři roky potýkají s problémem nedostatku technicky vzdělaných zaměstnanců. Může za to dobrý stav české ekonomiky, ale i nízká provázanost podniků a vzdělávacích institucí. Podle odborníků je klíčovým krokem pro zlepšení negativního trendu právě lepší spolupráce zaměstnavatelů a škol. Dále pak i užší profilace firem, zaměření na ziskovost a zaměstnávání technicky vzdělaných lidí z řad cizinců. Zároveň však odborníci dodávají, že současný stav povede i ke snaze o zlepšování firemně-kulturních podmínek.

Česká ekonomika se může těšit z velmi dobré kondice. Podle dat EUROSTATu byla v červenci míra nezaměstnanosti pouhých 4,3 %. Česká republika se tak pyšní jednou z nejnižších nezaměstnaností v celé Evropské unii. Nízká nezaměstnanost ovšem odráží i fakt, že firmám chybějí zaměstnanci. „Meziročně se zvýšil počet volných pracovních míst o více než 35 tisíc. Zaměstnavatelé jich v srpnu nabízeli prostřednictvím úřadu práce bezmála 140 tisíc. Největší zájem byl o pomocné pracovníky ve výrobě, montážní dělníky, řidiče nákladních vozů, slévače či svářeče. Obecně je velká poptávka po technických profesích napříč všemi obory, a právě v této oblasti se zaměstnavatelé nejčastěji potýkají s problémem najít kvalifikované zaměstnance,“ sděluje Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce České republiky.

Průzkum agentury CzechInvest ukázal, že technicky vzdělaní lidé chybějí více než polovině českých firem. „Celkem 52 % malých a středních podniků považuje počet pracovníků s technickou kvalifikací za nedostačující. Krizi přitom nejvíce pociťují podniky ve strojírenství, kterým chybí zaměstnanci především na takových pozicích, jako je obráběč kovů nebo obsluha CNC strojů,“ uvádí Petra Menclová, tisková mluvčí agentury CzechInvest. Firmy problém nejčastěji řeší prací přesčas či nabídkou přeškolovacích kurzů. Častým řešením je i nábor čerstvých absolventů. Naopak méně než polovina tuzemských zaměstnavatelů spolupracuje, formou odborných praxí či brigád, se školami a dalšími vzdělávacími institucemi. Podle slov Menclové je ale klíčem ke zlepšení tohoto negativního trendu právě užší vztah mezi firmami a školami, a to nejen v oblasti technických oborů.

I z toho důvodu v současné době přibývá počet firem, které projekty zaměřené na spolupráci škol a firem podporují. „Aby bylo možné lépe získávat kvalifikované zaměstnance, spolupracujeme s vybranými středními školami, odbornými učilišti a také vysokými školami. Cílem této spolupráce je postupně vybudovat a udržet široký potenciál kvalifikovaných zaměstnanců – odborníků, zabezpečení a prohloubení jejich odborného růstu a také variabilnosti pro různé profese,“ vysvětlila Lada Serreli, vedoucí personálního odboru brněnského koncernu ZKL, který se zabývá výrobou kuličkových ložisek. 

Jiným důvodem nedostatku zaměstnanců je ovšem též stárnutí a celkový pokles evropské populace. „Populační trend ukazuje, že počet obyvatel nejen v České republice, ale i napříč Evropou, se bude neustále snižovat. Problém se tedy bude neustále zhoršovat. Tento jev ale na druhou stranu přispěje ke zkulturnění podnikatelského prostředí. Podnikatelé budou muset nabídnout luxusní podmínky, jinak k nim zaměstnanci jednoduše nepůjdou,“ předpovídá Jiří Jemelka, výkonný ředitel společnosti J.I.P. pro firmy, s. r. o., která se specializuje na podnikové poradenství. Za nedostatkem technicky zaměřených pracovníků vidí i nezájem lidí pracovat v ne vždy příjemném prostředí výrobních hal. Lidé podle Jemelky dávají přednost spíše pohodlí kanceláří.

Odborníci se shodují, že z dlouhodobého hlediska je nutné propojit soukromou sféru a vzdělávací instituce. Krátkodobým řešením pak může být specializace firem na užší oblasti a optimalizace jejich velikosti. „Podniky by se měly soustředit na ziskovost, ne na obrat. Jestliže se firmy budou profilovat a snažit se být v užším odvětví špičkou, nemusejí mít již tolik zakázek, a tím pádem nebude třeba ani tolik lidí,“ vidí jedno z možných řešení krize Jemelka s tím, že firmy mohou technicky vzdělané zaměstnance hledat i v řadách cizinců. Právě s touto koncepcí přišla letos v srpnu vláda a díky ní může do České republiky přijít až 5 000 Ukrajinců ročně.


Ing. Bc. Jiří Jemelka Tento příspěvek poskytuje marketingový specialista, odborník na růst a rozvoj firem, podnikatel, školitel, lektor a kouč v oblastech management, prodej, marketing a finance – Ing. Bc. Jiří Jemelka, zakladatel společnosti J.I.P. pro firmy s.r.o. zaměřené na zvyšování produktivity v obchodních i výrobních firmách (www.jip-pf.cz), provozovatel specializovaného webu www.restrukturalizace.cz a marketingového poradenství na www.btci.cz. Vystudoval VŠB-TU Ostrava, obor Management a Ekonomika, dálkově studoval na Impac University, USA, Florida 2005, studijní obor: Operations Organization.

10 let se Jiří Jemelka věnuje podnikovému a marketingovému poradenství, rozvoji, revitalizaci a restrukturalizaci firem, a vzdělávání podnikatelů, manažerů, marketingových pracovníků a obchodníků. V roce 2011 byla úspěšnost projektů na úrovni 80%. V roce 2013 vydal knihu o obchodování: Prodej, dřina nebo hra – více na: www.grada.cz Na tomto místě je Vám k dispozici se svými názory, které souvisí s podnikáním, managementem, marketingem a prodejem. Pokud řešíte složité otázky v oblasti provozu Vašeho podniku, personalistiky, financí, marketingové strategie či výkonnosti prodejního týmu a zajímal by Vás názor experta na podnikatelské, manažerské a marketingové poradenství, zvyšování tržeb a čistého zisku, neváhejte se na nás obrátit s Vaší otázkou a zjistíte, že na oplátku získáte informace, které jsou o reálném světě, rychlé aplikaci, stimulaci k výkonům, výsledkově zaměřené, nikoliv teoretické a hlavně – ziskotvorné. Pište na email: jiri.jemelka@jip-pf.cz, volejte na: 603995052.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688