Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  17.10.2016 13:48:25REKLAMA

Dluhopisy lze dnes obchodovat i bez prostředníka

V době vysokých výkyvů a nejistoty na kapitálových trzích se investoři poohlíží i po konzervativnějších investičních nástrojích, ač s vědomím nižšího zisku. Na první dobrou každého napadne zlato a další „léty prověřené“ komodity. Ale i zlato v dnešní době nemá tak slibné vyhlídky, jako tomu bylo v minulosti a nelze už s takovou jistotou říct, „když nevíš kam s penězi, dej je do zlata“. Účel konzervativního, relativně bezpečného investičního nástroje ale mohou splnit i dluhopisy.

Ti, kteří už mají s nákupem dluhopisů nějaké zkušenosti, asi budou vědět, o čem mluvím. Pokud si je chcete nakoupit, ať už státní či firemní, musíte zajít do své banky, která vám nabídne několik dluhopisů ze svého aktuálního portfolia. To s sebou nese dvě zásadní nevýhody. Je bankou nabídnutá cena, tou nejlepší možnou na trhu? Za druhé už samotná skutečnost, že dluhopis kupujete přes banku a vašeho finančního poradce celou transakci zbytečně zdražuje,“ říká Pavel Drahotský, ředitel Saxo Bank pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko

Proč dluhopisy

Systém, na kterém fungují dluhopisy, je velmi jednoduchý – investor se koupí dluhopisu stává věřitelem firmy, případně státu, a vydavatel je mu zavázán ve stanovených termínech vyplácet dohodnutý výnos a samozřejmě mu také na konci splatnosti vrátit investovanou částku. U státních dluhopisů je rizikovost takovéto investice velmi malá, v případě korporátních může být rizikem bankrot či restrukturalizace firmy. Tomu se dá ale rozvážným výběrem dobře předejít. Z uvedených důvodů je investování do dluhopisů vhodné i pro začínající investory – nákup dluhopisů patří mezi způsoby jak poměrně bezpečně uložit své peníze a přitom je dobře zhodnotit.

Dluhopisy z celého světa bez prostředníků

Saxo Bank nabízí od října zcela digitální řešení pro nákup dluhopisů. „To znamená, že klienti získají přes platformu SaxoTraderGO přímý přístup k více jak 5 000 investičních vládních a firemních dluhopisů z celého světa a ve dvaceti různých měnách,“ vysvětluje Pavel Drahotský. Platforma SaxoTraderGO poskytuje automatizovaný přístup k nabídkám 40 bank, což zajišťuje solidní likviditu a robot automaticky nasměruje obchod tam, kde jsou v dané chvíli ty nejlepší podmínky pro zákazníka. Během několika vteřin tak získáte přístup k nejrůznějším dluhopisům z celého světa a za mimořádně konkurenčních podmínek, které v současnosti na bankovním trhu nemají obdobu.

 






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688