Češi si nejčastěji pořizují bílé kuchyně v kombinaci se dřevem

Obliba bílých kuchyní roste Bílé kuchyně nejsou typické pouze pro Čechy, tento dlouhodobý trend je podle největšího evropského výrobce kuchyní Nobillia patrný v celé Evropě. Letošním trendem v kuchyních jsou také hnědé a šedé barvy. U elektrospotřebičů roste zájem o kávovary a trouby ovládané přes mobilní telefon a tablet. Stále více zákazníků v kuchyni požaduje elektrické zásuvky s USB vstupy.

„Bílé kuchyně Češi oživují barevnými doplňky a menšími spotřebiči. Největší zájem je zejména o barevné kávovary,“ říká Iva Vrbová, manažerka kuchyňských studií Datart. Kromě bílé barvy kuchyní jsou letos oblíbené také různé odstíny šedé v kombinaci s hnědou barvou. „U pracovních desek roste vedle imitace přírodního kamene zájem také o dekór betonu. A po několika letech obliby lesklých kuchyní, dominuje už od loňska trend ultramatných povrchů,“ doplňuje Iva Vrbová.

Dominantou kuchyní je také „hra světel“, která jsou důmyslně zabudovaná ve skříňkách a pod nimi a stále častěji ovládaná přes mobil či tablet, včetně tlumení osvětlení. U elektrospotřebičů hrají čím dál větší roli moderní technologie, které umožňují jejich ovládání přes mobil a tablet. Nejrozšířenější jsou v této oblasti kávovary, Datart nabízí například špičkový automatický kávovar De´Longhi Ecam 650.75.MS.

V souvislosti se zdravým životním stylem roste zájem o parní trouby, ve kterých lze připravit zdravé a chutné jídlo bez použití tuku a soli. Stále častěji si lidé pořizují hned s kuchyní také menší spotřebiče, jako jsou kávovary, smoothie makery, apod. Vhodnou barvou drobných spotřebičů lze doladit i zvýraznit barevnou kompozici celé kuchyně.

V poslední době roste zájem o zádové panely kuchyní v provedení lamino a sklo v rozmanitých dekorech, které se snadno udržují. U skla jsou novinkou zvrásněné povrchy, například bubliny, které působí velmi plasticky.

Dlouhodobě oblíbený je u Čechů také venkovský a provensálský styl kuchyní, a to nejen na chaty a chalupy. Často si jej zákazníci pořizují i do moderních domácností.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně