Radek Stolář
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  21.11.2016 10:57:42

Jeden z největších logistických parků ve střední Evropě dosáhl 95% obsazenosti

Logistický park P3 Prague Horní Počernice má čtyři nové nájemce. Internetový obchod Košík.cz sem přesunul svůj hlavní sklad,společnosti AUTODROM MOSTa Sport-Pressvyužijí zdejší kancelářské plochy a společnost ComGatek nim přidá i skladovací prostory. Díky tomu se celková obsazenost dlouhodobými nájmy v jednom z největších logistických parků ve střední Evropězvýšila na 95 %.Největší nájemce v tomto parku, společnost MD Logistika, nedávno prodloužila nájem zdejších skladových a kancelářských prostor na dalších šest let, což svědčí o atraktivitě lokality a spokojenosti s nabízenými službami. V nejbližších měsících nabídne park P3 Prague Horní Počernice dalších 30 000 m2 (z plánovaných 70 000 m2) ploch, ve kterých, kromě velkých prostor pro výrobu či skladování, budou k dispozici také malé a střední jednotky, které mohou sloužit pro maloobchod či jako showroom.

I přes velkou poptávku a s tím související vysokou obsazenost prostor v bezprostředním okolí Prahy jsme schopni zákazníkům nabídnout jak skladovací, tak žádané kancelářské plochy,“ potvrzuje ředitel P3 pro Českou republiku Tomáš Míček. Potvrzuje to i nový nájemce v parku P3 Prague Horní Počernice, společnost ComGate, která do něj vstupuje s projektem kompletního servisu v oblasti logistiky pro malé e-shopy. V budově D1 využije více než 1 500 m2 skladových ploch a 150 m2 kanceláří. V Česku a na Slovensku tak bude mít k dispozici celkem více než 5 000 m2 skladové plochy. Česká firma ComGate si vybrala park P3 Prague Horní Počernice zejména kvůli velmi výhodné lokalitě. V nových prostorách bude poskytovat fulfillment včetně skladování zboží, kompletace zásilek a distribuce ke koncovým zákazníkům zejména v Praze a středních Čechách. Společnost, která zaměstnává více než 300 zaměstnanců a jejíž obrat činil v loňském roce přes 420 milionů , spolupracuje s významnými zákazníky jako je Škoda Auto, Floorwood nebo Real Geek.

Logistický park jako business centrum

Park P3 Prague Horní Počernice se nejen kvůli své výborné poloze a dobré infrastruktuře v poslední době stává vyhledávaným business centrem. Své kanceláře a často i sídla zde mají společnosti jako BITO Skladovací Technika CZ s.r.o., FIEGE s.r.o. nebo například HORNBACH. V minulém roce se po 79 letech do parku přesunula také významná česká firma – BARVY A LAKY HOSTIVAŘ. I přes svou vazbu na pražskou lokalitu se rozhodla přestěhovat do moderních kancelářských a skladových prostor v parku P3 Prague Horní Počernice, který je snadno dostupný pro většinu jejich obchodních partnerů.

Nově zde působí i společnosti AUTODROM MOST a Sport-Press. První jmenovaná, která zde využívá 153 m2 kancelářských ploch, pořádá v současné době ve stejnojmenném areálu tuzemské i mezinárodní závody motocyklů, cestovních vozů, trucků, vytrvalostní závody a nově také rally sprintový závod. Spolu s ní v budově B2 nově působí společnost Sport-Press, jejíž doménou je pořádání motoristických i jiných eventů, mající špičkové grafické studio a mimo jiné také vydávající knihy a časopisy se sportovní tematikou. To v parku P3 Prague Horní Počernice nyní využívá 272,4 m2 kanceláří a nachází se zde také sídlo celé společnosti.

Showroom, květinářství i veterina

Park P3 Prague Horní Počernice je jedním z největších parků v našem evropském portfoliu, které představuje celkem 163 budov o celkové rozloze více než 3,3 milionu m2 v devíti zemích,“ uvádí Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku a dodává: „Tento park je svým způsobem unikátní, jak pro okolí, tak pro nájemce samotné. Nabízí řadu služeb retailového charakteru včetně obřího showroomu elektroniky, velkoobchodu s květinami či veterinární ordinace v rámci celého komplexu pro mazlíčky Pet Center. Kromě toho se snažíme podporovat i spolupráci mezi jednotlivými nájemci, a tak si řada z nich navzájem poskytuje své služby. Naším cílem je, aby i naši zákazníci měli na dosah téměř vše, co potřebují.

Park P3 Prague Horní Počernice se nachází pouze 15 minut od centra Prahy, v blízkosti exitu 3 dálnice D10, která vede z Prahy na Mladou Boleslav a je jednou z důležitých tras do Německa. Aktuální pronajímatelná plocha jednoho z největších logistických parků ve střední Evropě čítá přes 360 000 m2 a v tuto chvíli je z 95 % obsazen. Centrum Černý Most, jedno z největších nákupních středisek v České republice, je odsud vzdáleno 1,5 km. Areál je snadno dostupný hromadnou dopravou od stanice metra Černý Most a pro zvýšení komfortu cestujících je zde sedm autobusových zastávek. Železniční stanice je poté vzdálena necelý kilometr od parku.

Další prostory na dohled

Kromě parku P3 Prague Horní Počernice má společnost P3 k dispozici prostory také v nedaleko umístěných parcích P3 Prague D8 a stále se rozrůstajícím parku P3 Prague D11, kde před pár týdny započala výstavba již druhé haly. Celková pronajímatelná plocha parku P3 Prague D11 bude činit více než 155 000 m2, přičemž více než jedna třetina bude dokončena ještě letos.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688