Řidiči MHD: šest z pěti set kontrolovaných nadýchalo...

Řidič autobusu projel na červenou, srazil auto s matkou a malým dítětem a pak je tlačil před sebou 100 metrů. Zabrzdil až těsně před tím, než by je rozmačkal o další auto.

To, jestli před jízdou pil alkohol, zapíral do poslední chvíle, pak se prokázalo, že za volant usedl se dvěma promile. Jihomoravští policisté pak otestovali další řidiče.

Z pěti set zkontrolovaných řidičů jich šest nadýchalo. Opilí řidiči ohrožují nejen sebe, ale hlavně cestující a další účastníky provozu. I když se pozitivní testy jedenácti set ostravských řidičů dají za rok spočítat na prstech jedné ruky, Ostrava chce být bezpečnější a s případnými hříšníky se rozhodla zatočit.

"V rámci zvýšení bezpečnosti našich cestujících a samozřejmě i našich zaměstnanců jsme přistoupili k preventivnímu kroku zvýšení kontrol na alkohol u řidičů," vysvětlila Kateřina Rycková z dopravního podniku v Ostravě.

Dopravní podnik denně namátkou kontroloval osmdesát řidičů na alkohol, nyní jich bude kontrolovat ale rovnou stovku. Ostravští řidiči se zvýšením kontrol souhlasí, cestující to vítají. Pokud řidičům prokážou alkohol v dechu a následně i v krvi, bez pardonu dostanou výpověď.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy