Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.07.2017 14:20:00

Švýcarská banka věří Amazonu: Za rok prý může růst i o 60 %


Banka UBS zvýšila tento týden cílovou cenu pro akcie Amazon na 1 200 dolarů. Švýcarská bankovní jednička má ale ještě jeden, radikálně býčí scénář. Podle něj by titul v příštích měsících mohl narůst o 60 procent oproti tomu, kde je nyní. Firma by pak velikostí mohla konkurovat Applu.

Doporučení pro Amazon drží UBS nadále nákupní, cílovou cenu ale její analytik Eric Sheridan v pondělí zvýšil o 100 dolarů.

Růstový scénář UBS, ve kterém se objevuje cenovka 1 600 dolarů, stojí na předpokladu, že severoamerické a mezinárodní tržby Amazonu se budou zvyšovat rychleji, než předpokládají trhy i on sám.

Akcie Amazon.com uzavíraly v pondělí na ceně 1 010,04 USD a od začátku roku byly vyšší o více než 34 procent. Vývoj za posledních 5 let ukazuje následující graf.

 

Cílovou cenu 1 200 dolarů za akcii Amazonu od dubna drží mimo jiné konkurenční BMO Capital Markets. Dvanáctiměsíční konsensuální tržní cena je 1 130,85  USD za akcii. Společnost Patria Financeakcie Amazon na seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP). Jejich cena od zařazení na seznam v říjnu 2013 stoupla o více než 200 procent.

Největší světový internetový prodejce minulý měsíc ohlásil akvizici výrobce organických potravin Whole Foods, což může signalizovat, že v potravinářském sektoru vidí i nadále jeden z pramenů růstu.

 

Minulý týden se konal Prime Day, což je "amazoní" verze horečnatého nakupování během takzvaného Černého pátku. Amazon u příležitosti výročí založení nabízí oblíbené zboží se slevou – ovšem pouze pro předplatitele své služby Prime. Tržby během tohoto dne stouply letos oproti loňskému Prime Day o 60 procent na nový historický rekord. Rekordně se zvýšil také počet nových členů služby Prime.

Tento měsíc společnost požádala o zápis ochranné známky pro "přichystané sady potravin" připraných k přípravě jídla. Bedýnky s ingrediencemi a recepty na jídlo z nich rozváží v USA na příklad společnost Blue Apron. Zprávy o případných plánech Amazonu její akcie v pondělí rozválcovaly. Titul skočil dolů až o 11 procent na úroveň skoro 35 procent pod upisovací cenou, na které Blue Apron ke konci června startoval na burze.  

Blue Apron shares tumble after Amazon files for meal-kit trademark https://t.co/d7STXGNIEx pic.twitter.com/Orhd148Msa

— Reuters Top News (@Reuters) July 17, 2017

Základní scénář UBS by znamenal pětinový nárůst akcie Amazonu během příštích 12 měsíců, což by znamenalo tržní hodnotu zhruba 574 miliard dolarů. Současná tržní kapitalizace je zhruba 482,7 miliardy dolarů. Agresivnější scénář UBS by ale vyzvedl tržní hodnotu Amazonu na 764,8 miliardy USD. Pro srovnání, tržní hodnota Applu dosahovala v pondělí 779,8 miliardy USD, ukazují data Bloombergu.

Zdroje: CNBC, Patria.cz, Bloomberg

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688