Okénko investora  |  26.09.2017 10:30:24

FED - Neel Kashkari: Další zvyšování sazeb není dobrý nápad!

Prezident Minneapoliské Federální rezervní banky Neel Kashkari během svého pondělního vystoupení oznámil, že se domnívá, že další zvyšování úrokových sazebUSA je za současných podmínek špatným nápadem.

FED by neměl být pod tlakem a tlačit na další zvýšení úrokové sazby (federal funds rate). Máme čas, aby inflace pracovala a dosáhla našeho inflačního cíle,“ prohlásil prezident Kashkari.

Neel Kashkari promluvil během vystoupení na UND (University of North Dakota). Prezident Minneapoliského FEDu je hlasujícím členem komise FOMC, která se sešla minulý týden a ponechala úrokovou sazbu v pásmu 1,00 – 1,25 %. Americká centrální banka začne v říjnu snižovat objem svého portfolia dluhopisů, které nakupovala v rámci podpory ekonomiky po finanční krizi a hospodářské recesi. FED má nyní ve svém portfoliu dluhopisy americké vlády a cenné papíry kryté hypotékami v hodnotě kolem 4,5 bilionu dolarů. V současnosti postupuje tak, že příjmy ze splacených dluhopisů investuje do nákupu nových cenných papírů. Od října však tyto reinvestice sníží o deset miliard dolarů měsíčně. Postupně pak bude tuto redukci prohlubovat, a to až na 50 miliard dolarů měsíčně. Janet Yellen na tiskové konferenci prohlásila, že nadále považuje nízkou míru inflace v USA pouze za dočasnou.

Prezident Neel Kashkari v letošním roce hlasoval proti dvěma zvýšení sazeb amerického FEDu, jelikož se domnívá, že takovýto postup není v souladu s plánem na dosažení dvouprocentního inflačního cíle americké centrální banky. „Růst inflace je slabý. Když se podívám na ekonomiku, nevidím žádné známky, že se hospodářství USA přehřívá,“ prohlásil Kashkari. „Nevidím potřebu utahovat monetární politiku a brzdit ekonomický růst vyššími sazbami.“

Neel Kashkari - FED Minneapolis

Ing. Libor Stoklásek

Absolvent manažersko-ekonomického studijního programu Mendelovy univerzity v Brně a navazujícího studia programu hospodářská politika a správa se zaměřením na finance a investiční management. Problematice kapitálových trhů a burzovního obchodování se začal naplno věnovat už během studia. Po absolvování patnácti měsíční praxe u společnosti Grant Capital a.s. se začlenil do managementu investičního projektu STOX.CZ.

logo STOX.CZ
Odborník na kapitálové trhy a burzovní obchodování. Absolvent Mendelovy univerzity, se zaměřením na finance a investiční management. Úspěšně složil zkoušky odborné způsobilosti na finančním trhu organizované Institutem pro finanční trh. Nyní studuje MBA oboru ekonomika a finanční management. V Grant Capital pracuje od roku 2014 jako burzovní makléř a analytik a zejména jako manažer investičního portálu STOX.cz.

STOX.cz je portál společnosti Grant Capital a.s. pro podporu online obchodování s minimálními náklady a komplexně nejvýhodnější podporu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688