Rvačky o máslo v Albertu: máslové šílenství pokračuje

TNBiz, 29.9.2017

Stoupající ceny másla vyvolávají v Češích paniku. To je patrné především z toho, jak většina zákazníků reaguje v obchodech, které máslo zlevnily. Nekonečné fronty, strkanice a přehnaná agresivita jsou na denním pořádku.

Řetězec Albert uvedl dnes ráno slevu na máslo. To se samozřejmě projevilo na zájmu zákazníků, který je však podle pořízených záběrů více než přehnaný.

V Praze Kobylisích kontrolovaly u kas počet kusů, které si lidé mohli odnést. Někteří tak šli nakoupit několikrát. V Sušici zase slibované jihočeské máslo nahradili polským, protože už brzy ráno zásoby zmizely. Zákazníci zuřili, že jde o podvod a někteří hrozili, že se obrátí na obchodní inspekci.

Záznam, který uveřejnil na svém Facebooku Pavel Daněk obletěl český internet. Zákazníci, kteří se vydali pro zlevněné máslo do Alberta v Uherském Hradišti, se chovali spíše jako by byli na lovu.

Nedočkaví zákazníci berou máslo po hrstech přímo z krabic a neváhají se o něj strkat nebo přetahovat. Prodavači nemají nejmenší šanci zboží doplnit. Nákupní košíky jsou plné především kostek másla.

Podobnou situaci je možné očekávat i v dalších řetězcích, které plánují slevy na máslo. Zákazníci patrně nabyli dojmu, že máslo již nikdy nikde neseženou, a tak si jej snaží obstarat dopředu, a to za každou cenu.

Za nedostatek másla v EU může především nedostatek mléka a smetany. V některých obchodech se již zákazníci setkali s tím, že máslo nebylo k dostání vůbec. A pokud je, jeho cena je velmi vysoká. Sám premiér Sobotka vyzval své ministry, aby situaci vyřešili.

 

 

 

Máslo má být nedostatkovým zbožím především v době kolem Vánoc, kdy je paradoxně nejpotřebnější. Proto si zákazníci v panice dělají zásoby jak jen mohou. I kvůli zvýšenému zájmu zákazníků je však máslo nedostatkovým zbožím. Vzhledem k vyvolané panice poptávka totiž jasně převyšuje nabídku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky