Za jediný týden na Lounsku hned 36 bouraček, i smrtelných

TNBiz, 30.10.2017

Celkem 36 srážek, dva mrtví a škoda na majetku přes 1,7 milionu korun. Taková je smutná bilance nehodovosti za uplynulý týden. Nejde ale o celorepublikovou statistiku, týká se pouze lounského okresu.

Policisté na Lounsku v průběhu jediného týdne evidují téměř čtyřicítku nehod. Pro dva lidi - spolujezdce z osobního auta a cyklistu -  bohužel incidenty skončily tragicky.

První nehoda se stala v úterý 24. října. "Ještě před sedmou hodinou ranní se střetl osobní automobil s nákladním na silnici I/28 na křižovatce s ulicí Mělnická. Řidič osobního vozidla byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice, jeho spolujezdec bohužel srážku nepřežil," informuje mluvčí policie Irena Pilařová.

Druhá tragická dopravní nehoda se stala o dva dny později po desáté hodině večer. Na silnici první třídy číslo 28 u obce Raná se srazil autobus s cyklistou. "Podle prvotních informací nemělo být kolo v zadní části osvětleno. Muž na kole bohužel srážku nepřežil. Okolnosti a příčiny dopravních nehod jsou v šetření policie," dodává mluvčí.

Nejčastějí přičiny nehod

Podle policie se celková škoda na majetku vyšplhala na 1,75 milionu korun. "Policisté zjistili, že dvakrát hrál roli při dopravních nehodách alkohol. Jako příčina kolizí vévodil v devatenácti případech způsob jízdy, devětkrát se jednalo o nezaviněný střet. V pěti případech řidiči nedali přednost v jízdě, dvakrát zřejmě řidiči neuhlídali svou rychlost a jeden řidič způsobil nehodu při předjíždění," informuje Pilařová s tím, že při srážkách se zranili celkem dva lidé.

Policisté varují před užíváním alkoholu a návykových látek při pohybu na silnicích a zároveň upozorňují v návaznosti s těmito tragickými událostmi, aby cyklisté a chodci užívali zákonem předepsané reflexní prvky a osvětlení. "Základní pravidlo "VIDĚT A BÝT VIDĚN“ za snížené viditelnosti platí dvojnásob. Život máte jen jeden, proto si ho chraňte," varuje mluvčí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy