Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  05.11.2017 14:31:15

Babiš nejenže nemá důvěru, ale nemá ani lidi.

V Partii na Primě se dnes setkali zástupci dvou nejsilnějších stran, pokud nepočítáme hnutí ANO. Jejich síla je mezi "trpaslíky" na první pohled rovnocenná, nicméně pokud jde o počet poslanců, tak přeci jenom má ODS nad Piráty navrch. Při samotné diskuzi to však, po mém soudu, tak nevypadalo. Petr Fiala se představil jak ho známe, slušný, rozvážný a - "zavedený" politik. Ivan Bartoš má naopak výhodu v neokoukanosti, doplňuje to však ještě nepřehlédnutelnou dynamičností projevu a energickým důrazem na pragmatičnost. Tento dojem se vinul celou relací jako červená nit. Fiala se rozvláčně, leč důsledně, vracel k nebezpečí třetí šance, kterou by ANO dostalo, bude-li zvolen předsedou Sněmovny Radek Vondráček, zatímco Bartoš se snažil argumentovat logicky a věcně. Připomněl, že v případě zvolení Jana Hamáčka v roce 2013 Zbyněk Stanjura prohlašoval že volba zástupce vítězné strany je v pořádku. Pirát dodal cosi o principech, které zásadový jedinec má dodržovat, pokud se k nim hlásil. Fialovi se zdá, že Andrej Babiš se nechová, jak by od něj očekával, nepokouší se dojednat dostatečně početnou vládu, prakticky o to neusiluje. Bartoš si ovšem  myslí, že jednání jsou na počátku, zabývat se třetím pokusem je předčasné, v tomto kontextu také pronesl větu, která je nadpisem článku. V každém případě ještě vidí eventualitu obrátit se na Ústavní soud v případě neúnosných průtahů panem prezidentem.

V této záležitosti se v zásadě oba shodli, stejně jako v odmítnutí Kalouskova nápadu na zablokování (neustavení orgánů) Sněmovny, pokud si Babiš se Zemanem předpokládaný postup nerozmyslí. Šéf pirátů k této otázce poznamenal, že pan Kalousek je dobrý rétor a má velmi dobře zmáknutá média. On když něco vymyslí, tak se o tom celý týden píše, přičemž na pozadí byla zřejmě tichá výčitka, že silnější subjekty se z takové přízně medií netěší.

Další informace a zajímavosti  zde, například o kdysi nejlepším nádraží v Rakousku-Uhersku i Německu, kde nyní na prázdném nástupišti vlaky spíš hledáte. Také můžete vidět křen obr, jaký v žádném řetězci nenajdete.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688