Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.02.2018 17:09:26

Pražská burza s evropskými trhy v úvodu týdne v záporu


Pražská burza vstoupila do nového týdne poklesem. Nedařilo se ani západněji položeným evropským burzám, které tak nedokázaly navázat na dnešní akciovou rally v Japonsku. Na Wall Street se dnes kvůli svátku neobchoduje, kvůli oslavám lunárního roku stojí burzy v pevninské Číně a v Hongkongu. Index PX dnes odepsal 0,19 procenta na 1110,21 bodu. Propadlíkem dne byly akcie Stock (81,7 CZK, -3,20%) na procenta a Moneta Money Bank na body.

ČEZ stagnoval, stejně jako sázková společnost Fortuna (180 CZK, 0,00%). Na tomto titulu tento týden v pátek končí lhůta pro doručení oznámení o akceptaci nabídky, kterou akcionářům učinila skupina Penta skrze svoji dceřinou společnost Fortbet Holdings. Ta usiluje o výkup všech akcií Fortuny obchodovaných na pražské a varšavské burze a jejich následné stažení z těchto burz a nabízí 182,50 za akcii. Stažení akcií z burz minulý týden odhlasovala mimořádná valná hromada v Amsterodamu. ČEZ oznámil, že plánuje letos investovat do energetických sítí v Rumunsku zhruba miliardu korun. Výše je podle něj podobná jako v uplynulých několika letech.

Na západoevropských trzích byla dnešní seance vrtkavá, do záporu burzy táhly automobilky a výrobci spotřebního zboží. Pražská burza si vedla obdobně, index PX odevzdal počáteční zisky už dopoledne. Významné firemní zprávy dnes nepřišly a také zásadnější makroekonomická data chyběla.

Z jednotlivých pražských blue-chips dnešní pokles nejvíce brzdily akcie Philip Morris (1 6940 CZK, 0,83%) International a CETV (95,9 CZK, 1,16%). Na procenta si nejlépe vedly Pegas Nonwovens (922 CZK, 2,22%) a Kofola (417 CZK, 2,21%). Z finančních titulů se dařilo Erste (993,6 CZK, 0,06%), Vienna Insurance skončila na červené nule a Komerční banka (938,5 CZK, -0,11%) se podívala do záporu. Moneta ztratila 1,14 procenta na 82,35 za akcii. Nepatrně v červeném byly v podvečer také západoevropské bankovní tituly, sektorový index Stoxx 600 Banks Europe odepisoval slabých 0,03 procenta.

Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešek činí 0,446 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,559 miliardy.

Obchodování v regionu bylo v podvečer rovněž laděné do ruda. Ztrácel polský index WIG 20 (-0,11 %) i maďarský BUX (-0,29 %) Rakouský ATX byl oproti tomu 0,6 % v plusu.

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688