Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  12.03.2018 14:42:35

Photon Energy splatila svůj dluhopis 2013/18 8%


Společnost Photon Energy NV, která je kótovaná na trzích NewConnect varšavské burzy a Free Market pražské burzy (ISIN: NL0010391108), dnes splatila zbývající částku v nominální výši 6,553 mil. EUR svého 8% korporátního eurového dluhopisu 2013/18 (ISIN: DE000A1HELE2) na konci pětiletého období v souladu s podmínkami dluhopisu. Splátka byla provedena spolu s poslední výplatou úroků držitelům dluhopisu.

V říjnu 2017 společnost Photon Energy NV zahájila nabídku výměny držitelům nyní již splaceného dluhopisu a v Německu, Rakousku a Lucembursku také veřejnou nabídku svého navazujícího pětiletého 7,75% korporátního dluhopisu 2017/22 (ISIN: DE000A19MFH4), který je obchodován na trhu Open Market frankfurtské burzy. Společnost Photon Energy NV dosud umístila 8,013 mil. EUR z celkového schváleného objemu 30 mil. EUR. Úpis dluhopisu je nadále možný prostřednictvím webových stránek společnosti www.photonenergy.com.

„Díky růstu našich tržeb, zvyšování zisku a zahájení monetizace naší pipeline projektů velkých fotovoltaických elektráren v Austrálii jsme byli schopni splatit dluhopis z dostupných vlastních zdrojů. Splacení dluhopisu je silným signálem, který ukazuje, že jsme schopni plnit naše závazky a vytvářet atraktivní výnosy z investic, v čemž se chystáme na základě plánovaného růstu naší společnosti pokračovat i v nadcházejících letech,“ komentuje Georg Hotar, výkonný ředitel Photon Energy NV.


Splacením dluhopisu společnost Photon Energy významně posílila svoji rozvahu tím, že prodloužila termínovou strukturu drtivé většiny finančního dluhu na úrovni holdingu do roku 2022 a dále a položila tak silné základy pro plánované výrazné rozšíření vlastního portfolia fotovoltaických elektráren v Austrálii a Maďarsku.

„Dnešní splátka znamená, že jsme úspěšně složili zkoušku každého emitenta, úplné splacení našeho prvního vydaného dluhopisu. Vzhledem k řadě bankrotů v našem odvětví v posledních letech jsme dokázali, že solární společnost s dobře vyváženým diverzifikovaným obchodním modelem může být spolehlivým emitentem dluhopisů, a těšíme se na rozšíření našeho úspěšného působení na kapitálovém trhu,“ dodává Clemens Wohlmuth, finanční ředitel Photon Energy NV.

 

Společnost Photon Energy NV vydala dluhopis ve veřejné nabídce v březnu 2013 s pětiletou dobou splatnosti, pevnou úrokovou sazbou 8 % ročně a byla jedním z prvních emitentů na německém kapitálovém trhu, který nabídl čtvrtletní výplatu kupónu. Díky minimální investici ve výši 1.000 EUR byl dluhopis atraktivní pro drobné investory.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688