Pavel Ryba (Golden Gate CZ)
Okénko investora  |  18.04.2018 12:52:46

Golden Gate CZ v prvním čtvrtletí vzrostly tržby o čtvrtinu

Lídr českého trhu s investičním zlatem a stříbrem společnost Golden Gate CZ zaznamenal v prvním čtvrtletí roku 2018 meziroční nárůst tržeb o 25 procent a uzavřel o 14 procent více smluv. Tržby za první čtvrtletí dosáhly 397,9 milionu korun, ty loňské činily 317,1 milionu korun

Celkem společnost prodala 324 kilogramů investičního zlata a 3 369 kilogramů stříbra, oproti loňsku prodej zlata vzrostl o 21 procent a stříbra dokonce o 85 procent.

Zisk před zdaněním dosáhl 6,6 milionu . Roste zájem o spoření do zlata. Objem cílových částek spořících smluv již dosahuje 10,7 miliardy korun, což je od začátku roku nárůst o 0,9 miliardy korun. Historicky nejúspěšnější měsíc byl letošní březen s počtem 723 uzavřených smluv.

 „Zájem investorů o fyzické zlato podle analýzy poradenské společnosti CPM Group v posledních pěti letech celosvětově roste. Stejně je tomu i v Česku, kde ale vlastnictví drahých kovů zdaleka nedosahuje takového podílu v investicích a spoření jako na Západě. Fyzické zlato nebo stříbro vlastní zhruba tři procenta Čechů, v Německu je to více než dvojnásobek,“ říká Vladimír Brůna, předseda představenstva Golden Gate CZ.

Cena zlata od začátku roku vzrostla o tři procenta na dnešních 1344 dolarů za unci. Zlato může letos atakovat hranici 1400 dolarů a stříbro 19 až 20 dolarů za unci.

Vyjádřeno v korunách zlato meziročně oslabilo zhruba o šest procent a stříbro o 11 procent. Češi mohli díky tomu nakupovat zlato ve své měně levněji. Čeští investoři v korunách vydělali méně, protože po ukončení intervenčního režimu ČNB česká měna významně posílila, a navíc dolarroce 2017 začal oslabovat. U zlata, stříbra a platiny očekáváme významný růst, nejspíš už v roce 2019 překonají maxima z roku 2011.

Spoření do zlata zažívá v posledních dvou letech v Česku boom. Obliba drahých kovů ve formě spoření nebo investic se podle průzkumu NMS v Česku se za poslední rok zdvojnásobila. Nyní by spoření do zlata nebo stříbra volilo 29 procent lidí. Češi nejčastěji spoří do 2 000 měsíčně. Vyšší částky spoří lidé s vyšším vzděláním a lidé s vyššími čistými příjmy domácnosti. Spořit do zlata jde už od 500 korun měsíčně.

 

Pavel Ryba

Pavel Ryba

Obchodní ředitel GOLDEN GATE CZ a.s. je jedním ze zakladatelů společnosti. Obchodu se věnuje více než deset let a má rozsáhlé zkušenosti z investičního poradenství. Zlato je podle něj cestou ke svobodě a nezávislosti.



Logo GOLDEN GATE CZ a.s.

GOLDEN GATE CZ a.s.

Společnost GOLDEN GATE CZ a.s. je lídrem na trhu spoření do fyzického zlata a stříbra v Česku. Byla založena s cílem učinit z fyzického zlata a stříbra investici dostupnou široké veřejnosti. Svým klientům nabízí širokou škálu spořicích programů již od 500 Kč měsíčně včetně spoření na důchod, spoření pro děti a spoření k zajištění hypotečního úvěru. Zajišťuje také zpětný odkup kovů a poskytuje komplexní poradenství v této oblasti. K 31. 12. 2016 přesáhla celková výše cílových částek spoření uzavřených klienty společnosti částku 8,2 miliardy Kč. Více informací na www.goldengate.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 17:28  Elektromobily již nejsou “in”?! Hrozí Tesle další propad? Petr Lajsek (Purple Trading)
Čt 14:00  Live and Work – Životní styl nové generace Michal Brothánek (AVANT IS)
St   9:19  2024 je rokem voleb, co to znamená pro akcie? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688