Alojz Ryšavý (ALO diamonds)
Investice  |  26.04.2018 13:06:21

Každý desátý Čech zvažuje požádat o ruku na Prvního máje

Češi v loňském roce uzavřeli nejvíce sňatků za posledních 8 let, téměř 51 tisíc. K zásnubám předcházejícím samotné svatbě vyhledávají romantické příležitosti. Podle průzkumu klenotnictví ALO diamonds totiž letos každý desátý dotázaný plánuje požádat o ruku na Prvního máje, tedy svátek zamilovaných. Ačkoliv svatbu většina zasnoubených párů loni naplánovala na červen, polovině Čechů dle průzkumu na datu svatby nezáleží.

Podle informací Českého statistického úřadu (ČSÚ) překonal počet uzavřených svateb v loňském roce poprvé po 7 letech padesátitisícovou hranici. Celkem v roce 2017 v České republice přibylo 50,8 tisíce nových manželství, tedy o 2,6 tisíce více než v předchozím roce. Češi také okamžiky své žádosti o ruku plánují s ohledem na romantické příležitosti, které k zasnoubení přímo vybízejí. Podle průzkumu největšího českého klenotnictví ALO diamonds plánuje každý desátý dotázaný požádat o ruku na Prvního máje, tedy tradiční český svátek zamilovaných.

Měsícem svateb je červen, květen je zatížený pověrou
Nejvíce svateb hlásí statistiky ČSÚ za loňský rok na měsíc červen, nejméně potom na leden. Průzkum ALO diamonds také ukázal, že pětina (21 %) dotazovaných stále věří pověře, že májové svatby nepřinášejí do manželského svazku štěstí, a proto by odmítli svatbu v květnu. Tento postoj zaujímají především ženy, z nichž pověrčivost uvedla každá čtvrtá dotazovaná, zatímco mužů necelá pětina. Dávné rčení však již v dnešní době nemá opodstatnění. Májové svatby totiž nebývaly uzavírány proto, aby se děti počaté brzy po svatbě nenarodily do období po zimě s nejmenšími zásobami potravin. Téměř polovině (45 %) respondentů letošního průzkumu však na datu svatby nezáleží.

Tradicí je zásnubní prsten s diamantem
K zásnubám neodmyslitelně patří také zásnubní prsteny. „Zásnubní tradicí jsou prsteny z bílého zlata s kvalitními přírodně bezbarvými diamanty, které si zákazníci žádají ve zhruba 60 % případů. V posledních letech však roste také popularita barevných diamantů, ale i dalších barevných drahokamů, jako jsou safíry, smaragdy nebo rubíny,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel klenotnictví ALO diamonds. Tradiční varianta diamantových zásnubních prstenů má jeden centrální kámen, stále populárnějšími se ale stávají i prsteny osázené ještě dalšími menšími diamanty. Podle zásnubního prstenu by potom měl být sladěn i design prstenů snubních, které si partneři vyměňují během svatebního obřadu.

ALO diamonds

je významná česká klenotnická společnost s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé šperky s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době pět luxusních prodejen v České republice a tři na Slovensku. V roce 2013 společnost zprovoznila butik ve floridském Miami a nyní otevírá luxusní prodejnu v texaském Houstonu.

Více informací na:www.alo.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688