Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  06.06.2018 08:34:17

Hub Ventures chce vstoupit koncem června na trh START pražské burzy


Společnost Hub Ventures, největší provozovatel sdílených pracovních prostorů v zemi, chce 26. června vstoupit na trh Start pražské burzy. Sdělila to poradenská firma Starteepo, která je manažerem emise. Záměr vstoupit na burzu firma oznámila už loni v říjnu, kdy začaly přípravné práce na primární emisi akcií.

Start je určen pro rozvíjející se malé a střední české firmy, pro které je cestou, jak se dostat ke kapitálu. Těmto podnikům nabízí možnost získat kapitál přímo od investorů za zjednodušených podmínek. Regulované trhy jsou pro menší firmy prakticky nedostupné kvůli administrativě, která zvyšuje náklady vstupu na burzu.

Přípravná fáze vstupu na burzu by měla být tento týden završena schválením prospektu Českou národní bankou. Společnost si na burzu jde pro nový kapitál 25 až 90 milionů korun. Hub Ventures hodlá nabídnout 26.000 až 66.000 kusů akcií při cenovém rozpětí 960 až 1363 korun za akcii. Mezi nové investory tak bude umístěno 11,5 až 24,8 procenta firmy.

Hub Ventures hodlá získané peníze z emise využít z jedné třetiny na splacení akcionářských půjček a ze dvou třetin na plánované akvizice a investice. V roce 2017 dosáhla společnost tržeb 41,4 milionu korun při zisku po zdanění 3,4 milionu . V roce 2020 plánuje firma tržby 102,7 milionu korun se ziskem po zdanění 11,8 milionu korun. Rok 2020 by měl být také rokem, za který plánuje společnost vyplatit investorům první dividendy. Přesné informace o transakci budou brzy oznámeny v prezentaci společnosti a v prospektu, který aktuálně čeká na schválení ČNB.

Hub Ventures se primárně zaměřuje na provoz takzvaných coworkingových center. Pod značkou Impact Hub v Česku nabízí ve třech centrech v Praze, Brně a Ostravě sdílené pracovní prostory, ve kterých poskytuje zázemí lidem na volné noze nebo začínajícím firmám. Aktuálně je brněnský Impact Hub největším v Evropě a celosvětově druhým největším Hubem. Vedle toho skupina provozuje rovněž konzultační společnost a investuje do rozvíjejících se firem a startupů.

"Coworking je fenoménem, který roste každoročně dvouciferným tempem. Hub Ventures je lídrem českého trhu," uvedl ředitel Starteepo František Bostl. Jde podle něj o investici, která by mohla vhodně doplnit portfolia českých investorů. "Relativně náročný několikaměsíční proces přípravy, který obnášel například přeměnu společnosti na akciovou, navyšování kapitálu, úpravy stanov či tvorbu prospektu, je téměř za námi," dodal Zdeněk Rudolský z Hub Ventures.

Na novém trhu pražské burzy Start se v polovině května v upisovacím 14denním období upsal plný objem akcií společnosti Fillamentum a více než 30 procent emise akcií firmy Prabos Plus.

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688