Baby shower: víte, co je trend který zasáhl i Česko?

Poslední party, kterou si může užít naposledy bez dítěte Stejně jako Valentýn nebo rozlučky se svobodou je ve stále ve větší oblibě oslava „baby shower“. A co to vlastně je? Zjednodušeně řečeno je to tzv. těhotenský mejdan uspořádaný pro budoucí maminku několik týdnů před porodem. Zorganizovat tak můžete pro svoji těhotnou sestru nebo kamarádku poslední party, kterou si může užít naposledy bez dítěte. A co sladkého na ni připravit, to vám poradí odborníci ze Světa cukrářů.

Modrá a růžová nikdy nezklame

Základem je ladit baby shower do barev podle pohlaví miminka, tedy růžovou pro holčičku a modrou pro kluka. S tím by samozřejmě měla korespondovat nejen výzdoba, ale také dezerty. Práci v tomto případě ulehčí rolovaný fondán ve zvoleném odstínu, který je možné využít na zdobení různých druhů sladkostí. „S rolovaným probarveným fondánem můžete nejen potahovat dorty, ale také z něj vyrábět různé dekorace. Pracuje se s ním navíc jednoduše – rozpracujete si jej v rukách a vyválíte na požadovanou tloušťku. Bez problémů pak přilne na stěny dortů, cupcakes nebo jiných drobných dezertů,“ popisuje Michal Kubíček, majitel portálu Svět cukrářů.

Pokud si chcete se zdobením ještě více vyhrát, můžete zkusit pomocí vypichovátek vyrobit písmena či vyřezávané tvary. Ty se pak jednoduše k dortu dají připevnit jedlým lepidlem. Dort samozřejmě nemusí mít pouze kulatý tvar – dnes seženete i například formy ve tvaru zavinovačky – dort pak dozdobíte oblíbeným krémem a třeba postavičkou novorozence.

Sladké jednohubky

Popularitě se v poslední době těší také nejrůznější druhy minidezertů, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají. Navíc se každý může na party obsloužit sám, což je velká výhoda. Kdo by odolal roztomilým sušenkám s cukrovým zdobením v pastelových barvách? Můžete je naaranžovat do různých krabiček nebo dřevěných bedýnek, což bude sloužit i jako skvělá tematická dekorace. „Budou se vám hodit vykrajovátka ve tvaru srdíček, zvířátek nebo třeba dudlíku. Upečené sušenky a perníčky pak ozdobíte bílkovou cukrovou polevou nabarvenou gelovými potravinářskými barvami, které budou ladit s barvami oslavy. K domalování drobnějších detailů vám pak poslouží štěteček namočený do gelové barvy,“ radí Michal Kubíček. Perníčky a sušenky můžete doplnit i skleněnými dózami, do kterých umístíte třeba populární meringues, u nás spíše známé jako sněhové pusinky.

Pokud se na party chcete ukázat a být zaručeně IN, v koutku plném sladkostí by vám rozhodně neměly chybět hity tohoto léta - dezerty se zrcadlovou polevou, osvěžující mini pavlovy nebo lehké tartaletky a nesmrtelné cupcakes. Tyto dezerty se dají efektně dozdobit sezonním ovocem, takže na party plné cukru doplníte i potřebnou dávku vitaminů.

•••

Se Světem cukrářů se jakékoliv pečení jednoduše promění v umění, protože se správným vybavením je to zkrátka hračka. Vše potřebné pro všechny začátečníky i pokročilé je k dispozici v největším e-shopu na českém trhu Svět cukrářů, a to ať už se jedná o suroviny na výrobu, cukrářské či pekařské potřeby nebo doplňky ke stolování.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky