Novinky na pražském letišti Václava Havla

Letiště Václava Havla Praha oficiálně otevřelo 11. června nový prostor centrální bezpečnostní kontroly na Terminálu 2. Jak uvádí tisková zpráva letiště, jedná se o největší rozvojový projekt letiště realizovaný na Terminálu 2 od jeho otevření v roce 2006. Nová bezpečnostní kontrola zajistí nejen zvýšení komfortu, ale především výrazné navýšení počtu odbavených cestujících do zemí schengenského prostoru.

Na pracovišti bezpečnostní kontroly je nově osm plně automatizovaných a šest manuálních rentgenových tratí. Díky novým technologickým prvkům bude pracoviště schopné odbavit až 2500 cestujících za hodinu. Kapacita bezpečnostní kontroly se tím zvýší o 40 %. Letiště tak reaguje na stále rostoucí poptávku po letecké dopravě.

„Během prvního kvartálu letošního roku prodaly agentury specializující se na prodej letenek v České republice letenky v hodnotě 4,5 miliardy . Potvrzuje to zájem cestujících o leteckou dopravu v tomto roce a je to vidět i na počtu odbavených cestujících na pražském letišti, z čehož mám pochopitelně radost,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkové portálu Letuška.cz.

Nový prostor bezpečnostní kontroly není však jedinou novinkou, o které Letišti Praha informovalo. Od 1. července dojde ke změnám podmínek krátkodobého parkování v blízkosti terminálů na venkovních parkovištích P1 a P2. Zatímco nyní je možné využívat 15 minut parkování zdarma opakovaně každou hodinu, od července bude množné využít čtvrthodinové parkování zdarma pouze jednou za 24 hodin.

Pokud jedete někoho vyzvednout na letiště, je výhodné si to dobře načasovat. Od vystoupení z letadla do opuštění letištní haly uplyne minimálně půl hodina v případě Terminálu 1 a čtvrt hodina, cestujete-li ze země schengenského prostoru – Terminál 2. Přesná doba, než cestující projde výstupními bezpečnostními kontrolami a vyzvedne si zavazadla, se ale nedá vždy přesně odhadnout. V případě, že za čtvrt hodiny nestihnete nabrat vyzvedávanou osobu, zaplatíte nově na parkovišti PB Economy 60 na hodinu,“ říká Trejbal.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy