kryptomonitor.cz (Kryptomonitor)
Komodity  |  18.07.2018 22:12:57

Goldman Sachs by mohl kryptotrhu výrazně pomoci

Představenstvo Goldman Sachs včera jmenovalo novým ředitelem kryptonadšence a doposud prezidenta banky, Davida Solomona. Ve funkci od 1. října nahradí Lloyda Blankfeina, který byl u kormidla společnosti dlouhých 12 let. Oznámení o změně ve vedení banky přichází v době, kdy Goldman Sachs zaznamenal nejlepší pololetní hospodářské výsledky za posledních 9 let, když meziročně zvýšil zisk o 44 procent na 2,35 miliardy dolarů.

David Solomon je zanícený DJ, který si díky svému koníčku vysloužil přezdívku DJ D-Sol. Co je však u tohoto netradičního bankéře důležitější, je jeho veřejně známý býčí postoj ke kryptoměnám. A to zatím není u elity z Wall Streetu běžná věc.

V nedávném rozhovoru pro Bloomberg Solomon uvedl: „Goldman Sachs musí rozvíjet své aktivity a přizpůsobit se prostředí, zejména s ohledem na přístup společnosti k digitálním měnám.“ Solomonův postoj ke kryptoměnám navíc není úplně v kontrastu s postojem jeho předchůdce ve funkci ředitele, Lloyda Blanfeina. Ten totiž sice veřejně tvrdí, že krypto není nic pro něj, na druhou stranu ale přiznává, že by se kryptoměny neměly jen tak odepsat.

Goldman Sachs je na Wall Streetu také jedna z mála bank, která i navzdory zatím poměrně neznámému právnímu rámci a vyšší volatilitě kryptoměn veřejně kryptotrh neodsuzuje a ani jej nenazývá bublinou. Loni CB Insights publikoval zprávu, ve které byl Goldman Sachs označen za jednoho z top 5 institucionálních investorů, který vedle Googlu a CitiBank nejvíce podporuje projekty založené na technologii blockchainu a jiných souvisejících technologiích.

Goldman Sachs možná s kryptoměnami přímo neobchoduje, nicméně investice do blockchainového průmyslu ukazují, že pro-krypto reputace nového ředitele odpovídá postupnému progresivnímu přibližování „Goldmanů“ směrem ke kryptotrhu. Goldman Sachs nakonec také investoval do různých krypto a blockchainových startupů, jako například Circle.

Banka může manévrováním směrem ke kryptoměnám také zabránit odchodu svých zaměstnanců. Někteří totiž zamířili právě do společností, jejichž aktivity s kryptoměnami ať už přímo či nepřímo souvisí. Priyanka Lilaramani, bývalá výkonná ředitelka Goldman Sachs odešla do maltského startupu HOLD, aby se v něm stala ředitelkou. BlockTower Capital, který patří mezi jedny z nejvíce uznávaných hedge fondů zaměřených na kryptoměny, spoluzakládal bývalý viceprezident Goldman Sachs. V něm od dubna pracuje i bývalý portfolio manažer Goldman Sachs, Steve Lee. Stejně tak Elizabeth Ralston a Michael Bucella, bývalí viceprezidenti banky, odešli k BlockTower.

Nový ředitel banky tak má před sebou výzvy, které mohou být poměrně pozitivním elementem přístupu banky ke kryptotrhu. Širší zapojení Goldman Sachs do této oblasti by pak mohlo být signálem i pro další velké finanční společnosti, které s angažováním se na poli kryptoměn zatím váhají.

The post Goldman Sachs by mohl kryptotrhu výrazně pomoci appeared first on Kryptomonitor.

Kryptomonitor

Kryptomonitor je informační web o kryptoměnách, který cílí nejen na investory a obchodníky s kryptoměnami, ale také zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí sledovat nejnovější vývoj v této oblasti.

Publikuje jak vlastní články, analýzy a rozhovory, tak i krátké denní zprávy, které přinášejí stručné aktuální informace o všem, co hýbe světem kryptoměn.

Více na: www.kryptomonitor.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688