Alojz Ryšavý (ALO diamonds)
Komodity  |  22.08.2018 15:55:39

Celosvětové prodeje diamantových šperků v 1Q18 meziročně vzrostly o 7 %

Zájem o klenoty s přírodními diamanty roste. Podle společnosti Alrosa, největšího světového těžaře diamantů, globální prodeje v prvním čtvrtletí meziročně vzrostly o 7 %. Evropští klenotníci zaznamenali nárůst tržeb o 14 %. Největší české klenotnictví ALO diamonds zase hlásí za letošní první čtvrtletí 24% meziroční nárůst prodejů šperků, z nichž je většina diamantových. Důvodem je především rostoucí obliba investičních klenotů.

Evropský trh si polepšil o 14 %

Prodeje šperků s diamanty podle Alrosy v Severní Americe (USA a Kanada) vzrostly o 5 %. Tento region se přitom v roce 2017 podílel na celosvětových prodejích více než z poloviny (53 %). Prodeje v Asii a Tichomoří, které vloni tvořily 20% celosvětový podíl, vzrostly o 11 %. A to především díky Číně, Hongkongu a Jižní Koreji, kde za větším odbytem stál zvýšený výskyt turistů. Prodeje v Indii zůstaly zhruba na stejné úrovni, zatímco tržby v Evropě měřené americkým dolarem meziročně vzrostly o 14 %, zejména díky posilujícímu euru. Prodeje v Japonsku vzrostly o 7 %. Údaje Alrosa zveřejnila na základě informací od prodejců a národních statistik.

Historický rekord a pozornost upřená k Číně

Nálada v diamantovém průmyslu je optimistická jak na straně těžařů, tak i analytiků a klenotníků. „Důvodem je v první řadě skutečnost, že minulý rok se na celém světě zobchodovaly diamantové šperky v hodnotě 82 miliard dolarů, což je doposud historicky nejvyšší hodnota. Dalším důvodem jsou nejpozitivnější ekonomická očekávání analytiků na čínském trhu za posledních 20 let ,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel ALO diamonds, který s diamanty na světových burzách obchoduje již déle než 20 let, a dodává: „K Číně, která je po Spojených státech druhým největším odbytištěm klenotů s diamanty, upírají pozornost všichni velcí obchodníci s diamanty. Posilující střední třída zde šperky nakupuje stále více a tento trend by zde měl v nadcházejících letech pozitivně ovlivňovat celkový odbyt. Podobná situace je i v Indii.“

Největší české klenotnictví hlásí o 24 % vyšší tržby

Největší české klenotnictví ALO diamonds, které je zároveň největším tuzemským prodejcem diamantových klenotů, zaznamenalo v prvním čtvrtletí tohoto roku nárůst tržeb za šperky o 24 % oproti stejnému období minulého roku. „Za zvýšenými prodeji šperků stojí hlavně nákupy klenotů za účelem dlouhodobé investice. Zejména právě diamantů, protože klasické investiční nástroje velkou část Čechů zklamaly. Výhodou nejvzácnějších přírodních kamenů je, že jejich hodnota dlouhodobě roste, protože jejich množství je na naší planetě omezené a hledání nových nalezišť je velmi obtížné,“ dodává Alojz Ryšavý.

ALO diamonds

ALO diamonds je vedoucí české klenotnictví s nejširší maloobchodní sítí s diamantovými šperky v ČR a SR. Již od roku 1995 vyrábí oslnivé klenoty s diamanty a barevnými drahokamy různých kolekcí a stylů v jednom z největších kreativních ateliérů ve střední Evropě. Jako první firma v ČR a na Slovensku začala v roce 1997 obchodovat na burzách v Antverpách, Hongkongu a Izraeli. ALO diamonds má v současné době šest luxusních butiků v České republice a čtyři na Slovensku. Zároveň také spravuje značku ALOve, která se zaměřuje na prodej šperků v cenové kategorii převážně do 15 000 korun.

Více informací na:www.alo.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688