Ekologický den pro děti v pražské ZOO v sobotu 1.září

Děti se budou zábavnou formou učit, jak se třídí jakýkoliv odpad a proč

Proč třídit odpad? A jak? Co patří do jaké nádoby? A co se s odpadem děje po jeho vhození do kontejneru? Tyto i další otázky vašich ratolestí zodpoví Ekologický den pro děti, který pořádá symbolicky k 1. září kolektivní systém REMA. Akce se uskuteční od 9:00 v pražské ZOO - na piknikové louce u supů.

Skákací hrad, edukační kvízy nebo hry věnované třídění odpadu, to vše čeká na rodiny s dětmi v sobotu 1. září na piknikové louce v pražské ZOO. Pod taktovkou kolektivního systému REMA se budou moci děti zábavnou formou naučit, jak se třídí jakýkoliv odpad a proč. Kromě toho bude součástí programu také speciální Trash Made workshop, kde si ti nejmenší i jejich doprovod mohou vyzkoušet, jak lze vyřazený elektroodpad znovu zužitkovat a přetvořit jej například ve šperky nebo jiné malé dekorativní předměty.

Děti se mohou zapojit do aktivit na všech stanovištích a za jejich splnění budou získávat razítka, která následně promění za malý dárek. Kromě zábavních a edukačních her bude na místě také sběrný box na staré mobilní telefony, tablety nebo přenosné baterie, který mohou všichni příchozí využít. Jejich ekologickou likvidaci zajistí organizátor akce, kolektivní systém REMA, který se v České republice stará o ochranu životního prostředí právě zabezpečením efektivní recyklace odpadů elektrických a elektronických zařízení a baterií.

Věděli jste například, že recyklací 5,5 kg mobilních telefonů se ušetří 3,7 kg CO2 ekvivalentu, což odpovídá například 22 km najetým malým benzinovým autem do obsahu motoru 1,4 l?

•••

Skupina REMA zahájila spolupráci s Nadačním fondem Českého rozhlasu – Světluškou v roce 2017. V současné době ji tvoří 3 společnosti: REMA Systém, REMA Battery a REMA PV Systém.

 REMA Systém  je neziskově hospodařící akciová společnost, která vznikla pro splnění povinností daných novelou zákona o odpadech. Systém byl založen 14. února 2005. Iniciovali jej největší dovozci a výrobci informačních technologií a telekomunikací v ČR. Hlavním smyslem činnosti REMA Systému je ochrana životního prostředí zabezpečením efektivní recyklace odpadů elektrických a elektronických zařízení (OEEZ). Za tímto účelem REMA Systém zajišťuje organizaci sběru, třídění, nakládání a recyklaci v celé České republice. REMA Systém se zaměřuje na komplexní řešení pro všechny skupiny elektrozařízení. REMA Systém realizuje projekty Zelená firma, Zelená škola, Zelená obec a Buď líný, v jejichž rámci zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení ze škol, firem, obcí a od domácností. Zároveň zastřešuje projekt Trash Made, který je zaměřen na výrobu šperků a doplňků z elektroodpadu.

 REMA Battery  je neziskově hospodařící společnost s ručením omezeným, která vznikla pro splnění povinností výrobců a dovozců baterií a akumulátorů daných zákonem č. 297/2009. Hlavním smyslem činnosti REMA Battery je ochrana životního prostředí – zabezpečením efektivního systému zpětného odběru a recyklace baterií a akumulátorů. REMA Battery je oprávněna k provozování kolektivního systému pro zpětný odběr baterií a akumulátorů na základě rozhodnutí Ministerstva životního prostředí ze dne 15. 12. 2009.

 REMA PV Systém  je neziskově hospodařící akciová společnost, která vznikla pro splnění povinností daných novelou zákona o odpadech v roce 2012. REMA PV Systému navazuje na aktivity společností REMA Systém a REMA Battery. Hlavním smyslem činnosti REMA PV Systému je ochrana životního prostředí – zabezpečením efektivního systému zpětného odběru a recyklace solárních panelů. REMA PV Systém se v rámci své činnosti zaměřuje na řešení problematiky solárních panelů a jiných solárních komponentů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky