Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  20.09.2018 09:09:45

Summit EU se zaměřuje na bezpečnost, imigraci a brexit (Ranní zpráva z finančního trhu)

Hlavy států zemí EU se včera sešli na dvoudenním neformálním summitu s cílem pokusit se sjednotit pohled na problematiku migrace, bezpečnosti a brexitu. Nicméně žádný oficiální výstup kvůli neformálnosti setkání neočekáváme. Jinak je dnešní ekonomický kalendář spíše nezajímavý.

Spotřebitelská důvěraeurozóně zůstává vysoká

Spotřebitelská důvěraeurozóně doplatila v srpnu na o něco horší náladu ve Francii, Itálii a Španělsku. I tak ale zůstává tento ukazatel poměrně vysoko: 1,2 standardní odchylky nad dlouhodobým průměrem. Vysoko ho drží především dobrá nálada německých spotřebitelů. Ti se radují zejména ze situace na trhu práce a uvolněnější fiskální politiky. Francouze by zase mělo těšit snížení daňové zátěže. Zářijová spotřebitelská důvěra by tak podle nás mohla mírně vzrůst.

Prodeje stávajících nemovitostíUSA v posledních čtyřech měsících nepřetržitě klesaly, problém vidíme především na straně nabídky. Ta by již pomalu měla začít na situaci reagovat. Data za srpen tak již odhalí mírný meziměsíční vzestup.

Euro včera jako na houpačce

Kurz společné evropské měny se včera vůči dolaru vyvíjel jako na houpačce, výraznější trend se ale nakonec neprosadil. Chyběly zásadnější fundamentální informace. Dolar ale ztrácel proti komoditním měnám typu australský či kanadský dolar. Důvodem byl vzestup cen ropy a pokles averze k riziku na globálních trzích. Tomu pomohla zpráva, že Čína nebude eskalovat současné dění kolem zavádění ochranářských opatření a nebude oslabovat svoji měnu s cílem zlepšit podmínky tamních exportérů.

Mzdy v Maďarsku nadále rostou rychleji než produktivita

Dnešní čísla z Maďarska potvrdí již déletrvající obrázek dvojciferného růstu mezd, který výrazně překonává růst produktivity této ekonomiky. Tržní účastníky ale zatím nechává tento vývoj v klidu a dnešní den na tom zřejmě nic nezmění. 

Koruně se již níže nechce

Česká koruna včera dopoledne atakovala nejsilnější hodnoty od konce dubna. Nicméně na kurzovém vývoji již bylo patrné, že prostor pro další posilování hnané očekáváními vyšších úrokových sazeb se vyčerpává. Se zvýšením úrokových sazeb v příštím týdnu již trh plně počítá a z téměř 80 % je zakalkulováno listopadové zvýšení sazeb. Do dalšího navyšování pozic se již hráči nehrnou. Během včerejšího dopoledne se kurz ještě snažil několikrát otestovat 25,42 CZK/EUR, v odpoledních hodinách již ale koruna oslabovala a kurz se nakonec přehoupl přes 25,50 CZK/EUR. Obchodní aktivita ale byla mizerná. Z okolních měn regionu žádný impuls nevzešel. Zatímco forint nepatrně posiloval, zlotý naopak lehce ztrácel.

Autor: Jan Vejmělek

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688