Patria (Patria Finance)
Investice  |  21.09.2018 22:03:18

Unikátní quadruple witching day žene trhy do závratných objemů

Indexy S&P500 Dow Jones Industrial Average dnes pokořily svoje historická maxima. A to i přes veškeré hrozby obchodního konfliktu mezi USA a Čínou jsou investoři pozitivní a zámořské akcie posílají před víkendem vzhůru. Dnešek totiž není obyčejným obchodním dnem. Dnešek je totiž dnem v burzovním žargonu označovaný jako „quadruple witching“ – to je den, kdy exspirují futures a opce na indexy i individuální akciové tituly. Tento den je tady znám pro vysoké zobchodované objemy na trzích. Dnešek je ale ještě o něco výjimečnější než obvyklý kvartální „quadruple witching“. Dnes totiž probíhá největší revize indexů od roku 1999. Viděli jsme to již v Praze, kde v aukci opravdu proběhly nevídané objemy obchodů. Pokračoval i zbytek Evropy a USA nebyla výjimkou.

Konkrétní hodnoty na kterých americké indexy uzavíraly obchodní seanci následovně. S&P500 -0,1 %. Dow Jones +0,3 %a Nasdaq -0,5 %.

Hlavní pohyby se tedy dnes příliš neřídily kurzotvornými zprávami, přesto se ale několik zajímavostí najde. Například oděvnický Under Armour oznámil další vlnu propouštění, od které si slibuje významnější úspory nákladů. Podařilo se tím vytvořit pozitivní náladu na akcii, která na to konto posílila o téměř 3 %. Po včerejších výsledcích, ve kterých varoval před klesajícími hrubými maržemi kvůli clům mezi USA a Čínou, ztratil dnes Micron Technology 2,9 %. Naproti tomu Walmart ze stejného důvodu oznámil, že bude muset zvýšit ceny. Na cenu jeho akcií to má ale pouze minimální vliv.

Zlato se dnes po poledni našeho času propadlo do ztráty a po 14 hodině dokonce propadlo pod 1200 USD za trojskou unci. Nad tuto hranici se už do konce obchodního dne nedostalo a uzavřelo tak se ztrátou 0,7 %. Rozporuplná situace byla dnes na ropě, kde se lehká americká ropa zhodnotila 0,6 %. Brent potom posílil o 0,1 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:23  Kovanda (TRINITY BANK): Zmrazení ruských devizových rezerv a jejich případné... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688