Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Okénko investora  |  22.09.2022 11:43:39

Excelerate Energy je lídrem v oblasti integrovaných řešení LNG

Burzovní nováček Excelerate Energy (EE) si na burze vede dobře, přestože situace na kapitálových trzích není v současné době příliš pozitivní.   Zdá se, že tyto energetické akcie nejsou negativním sentimentem příliš ovlivněny. Společnost se velmi aktivně účastní různých akcí a neustále rozvíjí své podnikání.

Historie a obchod

Společnost Excelerate Energy byla založena v roce 2003, ale její akcie byly kótovány na newyorské burze cenných papírů (NYSE) až v dubnu 2022. Její způsob podnikání lze považovat za revoluční v globálním přístupu k čisté, cenově dostupné a spolehlivé energii. Komplexní řešení LNG odstraňují překážky, které běžně sužují projekty v oblasti plynu a energetiky po celém světě. Společnost zajišťuje energetickou nezávislost a dodává skutečná energetická řešení zemím, které to nejvíce potřebují, a to díky největšímu portfoliu plovoucích terminálů LNG na světě a zkušenostem s bezpečným plánováním, výstavbou a provozem složitých projektů. Společnost Excelerate Energy se etablovala jako přední vynálezce a poskytovatel plovoucích systémů LNG. S vývojem dynamiky trhu a energetických požadavků klientů využívá firma své schopnosti řešit problémy a vytváří přizpůsobivé, integrované služby. 

Smlouvy podepsané s Bulharskem a Německem

Dne 14. července 2022 uzavřela společnost dohodu s bulharskou společností Overgas Inc. Společnosti se dohodly, že jim EE bude prodávat zkapalněný zemní plyn ("LNG"). Společnost Overgas uzavře se společností Excelerate (nebo její dceřinou společností) desetiletou smlouvu na nákup až 1,0 miliardy metrů krychlových regasifikovaného LNG ročně prostřednictvím terminálu Vlora a navrhovaného plynovodu Vlora-Fier, který se napojí na stávající infrastrukturu prostřednictvím evropského jižního plynového koridoru. 

Naproti tomu v Německu byla situace poněkud odlišná. Se společností ENGIE podepsali smlouvu o flexibilní a bezpečné kapacitě pro opětovné zplynování LNG, protože Německo stále hledá alternativu k ruským dodávkám.

Vynikající výsledky v oblasti energetiky

Společnost poskytuje řešení po celém světě. Mezi nejdůležitější patří:

-        Zajistí 25procentní nárůst celkových dodávek plynu v Bangladéši a první terminál LNG v zemi.

-        Zajišťuje 15 % denní domácí potřeby zemního plynu v Pákistánu a zřizuje první terminál pro dovoz zkapalněného zemního plynu v zemi.

-        Od roku 2008 ušetřila Argentina díky nespalování ropy až 12 miliard USD.

-        V roce 2019 ušetřily Spojené státy 1,2 miliardy dolarů za energii a vytápění

 

Silný rok 2022

Podle Google Finance měla společnost v roce 2021 tržby 888,56 milionu dolarů, což představuje meziroční nárůst o 106 %. Jejich čistý zisk činil 41,12 milionu dolarů. USD, což představuje meziroční nárůst o 6,10 %. Rok 2022 zahájili poměrně úspěšně, neboť v prvním čtvrtletí vykázali tržby ve výši 591,67 milionu dolarů (meziroční nárůst o 259 %) a ve druhém čtvrtletí dosáhli tržeb 622,93 milionu dolarů (meziroční nárůst o 223 %).

 

Vývoj hodnot akcií

Cena akcií při první veřejné nabídce činila 26,85 USD. Dva měsíce po vstupu na burzu, v červnu, dosáhla hodnota společnosti historického maxima 30,82 USD za akcii. * Krátce poté, v červenci 2022, se naopak propadla na historické minimum 18,31 dolaru za akcii.* V době psaní tohoto článku byla cena za akcii 27,05 dolaru a tržní kapitalizace činila 2,93 miliardy dolarů.

Vývoj hodnot akcií Excelerate Energy od vstupu na burzu. * (Zdroj: Google Finance)

Vize do budoucnosti

Společnost vytváří své základní hodnoty tím, že se zaměřuje na správu, odpovědnost, zlepšování a vedení. Působí po celém světě. Každý člen jejich globálního týmu se na všech úrovních osobně angažuje v podpoře kultury bezpečnosti na pracovišti a provozní výkonnost je pro ně rozhodující. Jasné cíle a vize, stejně jako skutečnost, že působí v odvětví ekologických investic, které se každým dnem rozrůstá, by měly být pozitivním znamením očekávaného budoucího růstu.

 

*Předchozí výkonnost není zárukou budoucích výsledků.

 

Olívia Lacenová

Olívia Lacenová

Ve světě finančních trhů začínala na oddělení sales, kde se věnovala klientům obchodujícím prostřednictvím CFD certifikátů. Fascinoval ji zejména svět akcií a komodit, kterým se chtěla věnovat podrobněji. Rok a půl strávila psaním odborných článků na tuto tématiku v redakci Hospodářských novin. Momentálně se zabývá analytickou činností, kde se věnuje hlavně trhům s komoditami a vývoji drahých kovů, které ve fyzické podobě považuje za nejlepší formu zajištění majetku proti nejistotě.



Wonderinterest Trading Ltd

Váš úspěch je pro nás prioritou, a proto ke klientům přistupujeme individuálně. Společnost Wonderinterest Trading Ltd tvoří tým nejlepších odborníků a vyškolených profesionálů, kteří jsou připraveni poskytnout vám pomoc při vstupu do světa investic tím správným způsobem - cestou k úspěchu. Wonderinterest Trading Ltd je kyperská investiční společnost (CIF), která je regulována a dohlížena Kyperskou komisí pro cenné papíry (CySEC) s licencí číslo 307/16. Poskytuje klientům obchodní příležitosti v dynamickém prostředí globálních trhů.

Více informací na https://www.wonderinterest.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688